IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai патентова и прибиращ се волан

Решението ще осигури повече място за отдих в автомобила.

В началото на месеца корейският автомобилен производител представи необичаен патент за волан с екран по средата. И ако той ви се е сторил любопитен, то доста по-интересно е и новото решение на компанията - патент за волан, който се сгъва и прибира, за да освободи повече пространство за отдих в салона.


Сгъваем волан


Новият сгъваем волан може напълно да се прибере в арматурното табло, като така осигурява повече място за водача по време на почивка в автомобила. При това се подразбира, че шофьорът ще може да обърне седалката си на 180 градуса. По този начин ще се освободи повече пространство в салона и ще може да се почива пълноценно, без да излизате от колата си.

Автор на патента е дъщерният производител на резервни части Hyundai Mobis. Според обясненията, воланът ще излиза от предния панел на разстояние от 25 сантиметра. Това ще става възможно заради липсата на кормилна рейка. В този случай явно колелата ще се управляват чрез проводници или дори чрез безжичен сигнал.


Сгъваем волан


По-конкретно, когато водачът завърти волана, той ще активира електрическо задвижване, което ще върти колелата. В патента не се посочва как ще се осъществи обратна връзка с колелата, но може да се предположи, че във волана ще бъде инсталиран специален механизъм, който е отговорен за степента на чувствителност на въртенето му.

Разработката на сгъваемия волан е отнела две години. Кога и дали тази иновация ще се появи в серийните автомобили, все още е неизвестно. За разлика от него, предходното предложение на корейците за волан с вграден по средата екран може да се появи в премиум моделите в относително близко бъдеще.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Волана се прибира, за да не си счупи някоя к. гръбнака докато подскача вътре, не виждам друга причина
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Оня ( преди 2 години )
    Нямало рейка и сигнала щял да идва от подводници !?! Няма ли редактори в тоя сайт ?
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще е супер, ако докарат FSD-то на 100%. Обаче реално, всеки с опит в Machine Learning-а ми казва, че или няма да стане или няма да стане в това десетилетие, а аз съм съгласен с преценкта на последните.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 2 - Мисля, че гледаш много YouTube. За Plaid-a, ще е като с оригиналнаия Ludicrous mode - ще се изшият 2-3 пъти по магистралата, ще покажат на приятели и псоле ще забравят.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 4 - ТО е, като пиянките в кръчмата, дето псуват футболистите и викат, че те по-добрещели да играят, ама ако ги накараш да направят 5 лицеви опори и щше трябва, да ивкаме линейка. За 10 звъним на отчето. Иначе казано - разработката на тенологии не е лесна. Ако беше, щяха да ати ги сглобяват във всяка бакалия.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Симпатична дяволийка :))! Тъкмо ще има повод баш джендърите да се хвалят, че по техния протокол на безжичната сигналът се предавал с цяла милисекунда по-бързо от този на скапания Уай-Фай на кандидат джендърите. Последните ще позеленяват и ще си ръфат .адниците. Но това ще стане актуално след като им омръзне на мерят ускорението на Плейд до 60 мл/час, където всяка стотна забавяне в някоя гонка е повод за трагедии. Иначе сгъващият се волян няма да изкара гаранцията, после ще го научат да я изкарва
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега го чакаме да коментира, ненормалника с Тесла и Генезис са намбър уан. Джъст а мен без мозък, май така се казваше.