IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes приключва с производството на два модела

Компанията вече не приема поръчки за купето и роудстъра AMG GT

Компанията Mercedes-AMG спира производството на модела GT Coupe през декември, съобщава Motor.es. Едновременно с това приключва и жизненият цикъл на роудстъра, като германският производител вече не приема поръчки и за двата автомобила.


Mercedes-AMG GT


Всъщност, това не е голяма изненада, тъй като пускането на пазара на версия Black Series обикновено подсказва за приближаване на края на всеки модел на марката. В случая Black Series дебютира през юли тази година и така идва моментът, в който Mercedes-AMG ще се откаже и от стандартния модел.

До края на годината предстои да бъдат произведени определен брой купета и кабриолета, тъй като те са били поръчани по-рано от клиенти на марката. Тяхното място ще заеме новото поколение на модела SL, който също е разработен от подразделението AMG и предстои да бъде официално представен през следващите седмици (най-вероятно в началото на ноември).

Все още обаче не е ясно, дали ще има и друго ново купе в гамата на марката. Във видео, публикувано от Mercedes преди време, беше показана визитата в дизайнерския център в Зинделфинген на 7-кратния световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън. Тогава се видя и направен от глина макет на спортно купе, като това породи спекулации, че AMG GT ще получи ново поколение.

Появата на подобен автомобил е напълно логична, тъй като то ще допълни роудстъра SL и така Mercedes ще разпредели разходите по разработката между два автомобила, които ще предлага на пазара. Подобен модел може да се появи на пазара не по-рано от втората половина на 2023 година.

Снимка: Mercedes-AMG


0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Уй за БГ ( преди 2 години )
    Изсраните в *** Вугария булгаропитеци ( крадците на еврофондовете ) плачат хахахаххахаххаха !!!! КУУУУУУУУУУУУУРРРРР ЗА БГ ЗАКРИВАЙ БАЛКАНСКАТА МИРИЗЛИВА ТОАЛЕТНА !
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Захаринчоу... ( преди 2 години )
    спира се производството (и то по разни слухове) на S-купето и кабриото, а НЕ на GT-серията! Прави разлика поне в буквите.
  • #1
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще се появи ако китайският собственик на мерцедес даде пари иначе нема се появи