IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW e готово с ново поколение бензинови и дизелови агрегати

Двигателите TwinPower Turbo ще се поставят на моделите на марката от догодина

Повечето производители вече обявиха, че няма да разработват нови бензинови и дизелови двигатели, които не отговаря на влизащия в сила през 2025 година екологичен стандарт Евро 7. Това накара някои автомобилни компании да намалят предложенията си и да заложат на хибридни агрегати, като по този начин рекламират електрификацията сред клиентите си.


BMW двигател


В BMW обаче определено не са готови да се откажат от традиционните двигатели, като според последните информации, в компанията ще продължат да залагат на тях поне до края на десетилетието. А новото поколение бензинови, дизелови и хибридни агрегати на баварците вече е готово и ще бъде пуснато на пазара още догодина.

Всички двигатели двигатели отговарят на екологичния стандарт Европа, като за това помага и използване на "мека" хибридна система. Новите мотори - B47, B48, B57 и B58, получават не само модернизирана изпускателна система, но и "напълно нова система за изгаряне, с каквато не разполага нито един друг производител в момента".

Новият бензинов двигател B48 TwinPower Turbo, например, има нов колектор, който е вграден в главата на блока на цилиндрите и охлажда отделените газове с помощта на системата за течно охлаждане на самия мотор. Инженерите на BMW, който са разработили агрегата, са измислили и как да не допуснат нагряването на други компоненти, като едновременно с това намаляват и разхода на гориво.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #5
    19 rate up comment 7 rate down comment
    #5 ( преди 2 години )
    "колегата" е увреден от системно ползване на рено, трябва да сме толерантни...до известна степен!
  • #4
    22 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За Захариев - не знам, ама оня долу с Реното, явно трябва направление да вземе от личния. Ясно е за какъв специалист!!
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Другото нещо, което четем: "има нов колектор, който е вграден в главата на блока на цилиндрите". В предния абзац срамежливо е спомената изпускателна система, от което е напълно логично да заключим, че става дума за изпускателен колектор, но защо са подредени всички следващи думички точно по този начин?
  • #2
    28 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Статията звучи бодро, оптимистично, мобилизиращо и много позитивно за БМВ. Обаче, кому са необходими следните неща?: Всички двигатели двигатели :(((!? отговарят на екологичния стандарт Европа!? Що е то? Ако говорим за EUro 6d, просто напишете 6d. В предния абзац става дума за Е7, което води до двусмислие, подозрение за внушения. Да оставим настрана грешките, но изказът и липсата на редакторска намеса тук започват да се превръщат в бедствие.
  • #1
    9 rate up comment 24 rate down comment
    Renault Megan 1.4i ( преди 2 години )
    Пак купуват технология от Рено. Жалки са!