IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет популярни модела, които се родиха под други марки

Знаетели ли, че Daewoo Matiz е проектиран за Fiat, а Peugeot 309 е подготвено за Talbot?

Всяка нова кола е представена като резултат от труд на дизайнерите и инженери, които още от самото начало са били наясно, какво точно искат да направят. Реалността обаче е малко по-различна, тъй като в хода на разработката се намесват много фактори - от разходите до промените в настроенията на клиентите и енергийните кризи. Понякога, това става причина за промени в модела и накрая той е много различен от първоначалната идея.


Mazda MX-5 / Fiat 124 Spider


В историята има много такива примери, като те включват и модели, които са пуснати под различна марка от тази, за която са проектирани първоначално. Понякога това се случва заради промени в собствеността на компаниите, а друг път зарази стратегически причини в рамките на самия концерн. Следващите 5 примера показват именно такава промяна, като това са популярни модели, които претърпяха радикална промяна по време на бременността.

Казано по друг начин - тези автомобили смениха отбора преди излизането си на терена. В случая са подбрани 5 потвърдени истории, но има и много други, които се разпространяват като легенди. В една от тя се твърди, че концептуалният автомобил Maserati Kubang от 2003 година, проектиран от Italdesign Desiggn, всъщност e бил дизайнерска скица, предложена първоначално на Porsche.

Пет популярни модела, които се родиха под други марки (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500