IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Regera постави нов рекорд

Хиперколата измести McLaren Senna от първото място на много трудно трасе (ВИДЕО)

Компанията Koenigsegg публикува ново видео, в което показва поредното постижение на хиперколата си Regera. На 4 октомври хибридът с мощност 1500 к.с. е поставил нов рекорд на шведската писта Ring Knutstorp, която мнозина наричат "миниатюрния Нюрбургринг".


Koenigsegg Regera


Това е късо трасе (дължина от 2079 метра), но е много криволичещо и Regera не е подходящият автомобил за подобна конфигурация. Дори в арсенала на компанията на Кристиан фон Кьонигсег има модели, които са в по-голяма степен ориентирани към динамично преминаване на завои - вече спряната от производство Agera RS или актуалният Jesko.

Въпреки впечатляващата си мощност, генерирана от 5,0-литров V8 и три електромотора, Regera всъщност е автомобил от клас "Гран туризмо", предназначен за комфортни пътувания на дълги разстояния. Той обаче притежава и рекорди за скорост - през 2019 година на военно летище в Швеция колата ускори до 400 км/ч и спря напълно за 31,49 секунди. Тогава Regera подобри постижението на спомената по-горе Agera RS.



Ако се съди по това, което разкарва Фон Кьонигсег във видеото, то в случая с Ring Knutstorp не е търсено поставяне на рекорд, като това просто е станало. Основателят на компанията и екипа му дори са учудени от постижението на хиперколата.

Цифрите обаче са категорични - Koenigsegg Regera показва най-добро време за обиколка - 1:03.84 минути. Шведската кола изпревари досегашния рекордьор McLaren Senna - 1:04.50 минути, а също така Caterham R500 - 1:04.60, BAC Mono - 1:06.10, McLaren 600LT - 1:06.20 и Porsche 911 GT3 RS - 1:07.60 минути.


Koenigsegg Regera

Снимки и видео: Koenigsegg

0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    АЗ - като стар фен на шведите, още от времето на SAAB-а, мога споко и с чиста ръка и съвест да заявя, че тия стават ... НЕПОБЕДИМИ. Несъмнено дизайнът на този супер-болид е пипнат от небезизвестната ПОРШЕ-Каррера от края на 60-те/началото на 70-те
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ей това е вече кола, за кяото си заслужава човек да учи и да се бори!