IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един загинал и седем ранени при катастрофа на "Нюрбургринг"

Трагедията се разигра в ден на отворените врати на пистата

Един шофьор е загинал, а още седем души са ранени, двама от които тежко, по време на инцидент на пистата "Нюрбургринг". Трагедията се е разиграла понеделник, когато трасето е било отворено за посетители и всеки трябва да плати такса от 25 евро, за да кара собствената си кола.


катастрофа Нюрбургринг


Медиите в Германия съобщават, че 34-годишен мъж е загинал, когато неговата Mazda MX-5 се е блъснал в камион, който е изтеглял друг автомобил от пистата. Според Road & Track до инцидента се е стигнало, след като Porsche 911 GT3 се е повредило и от него е изтекла течност върху пистата. Шофьорът му е отбил встрани и е повикал помощ от аварийните служби.

Водачът на японската кола обаче не е успял да реагира и се е блъснал в камиона, като машината му се е запалила и изгоряла. Още 9 автомобила са катастрофирали при опита си да избегнат сблъсък с горящата Mazda и с машината, в която тя се е ударила. Някои от шофьорите са се опитали да помогнат, като са използвали личните си пожарогасители, но мъжът в Mazda-та е загинал.

Подобни инциденти на "Нюрбургринг" не са нещо необичайно, но този изглежда още по-стряскащ заради факта, че се е случил точно преди участъка, в който световният шампион на Формула 1 Ники Лауда претърпя ужасяващата катастрофа в Гран при на Германия през 1976 година. Тогава австрийската легенда едва не загина.

Снимка: Road & Track

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тази писта е като ваксините против КОВИД19 , подписваш се че си уведомен за възможността от странични ефекти водещи до смърт и те оставят на воля
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Интересно е имало ли е сигнализация за проблем на пистата. Трябва да има такова нещо дори и при аматьорите.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До car guy ( преди 2 години )
    Първо си прочети коментара, пък после давай акъл кой как да пише статии! Грамар тапет...
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е как бе те немските не се повреждат
  • #5
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Простосмъртен ( преди 2 години )
    Ей, безгрешните, като има катастрофи по пътя, ревете, че бързото каране било за писта, където има условия. Като стане фал на писта, почвате се възмущавате, че всякакви коли и хора се допускат по пистите. Ми излезте от фейсбука, пуснете си някое състезание, вижте, че и професионалистите грешат и има жертви. Всеки, който е на писта, е наясно с рисковете. Ограничаването няма да доведе до нищо добро, освен да се върнем в начално положение. Стойте си затворени вкъщи и няма никой да ви блъсне.
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гледал съм доста клипчета от Н.ринг. Да събереш толкоз ид...та на едно място и да им развържеш юздите е, меко казно, мало...щина!
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Спокойно - не си GrammarNazi - все пак си написал "своЙте опасности"!!!
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    това безумие трябва да спре поршета ферарита амг в един етап от време с камиончета тротинетки баничарки и става мазало
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Car guy ( преди 2 години )
    "Медиите в Германия съобщават, че 34-годишен мъж е загинал, когато неговата Mazda MX-5 се е блъснал в камион, който е изтеглял друг автомобил от пистата."Съжалявам, ако звуча като поредното GrammarNazi, принципно съм над тия неща, ама когато всяка втора статоя е с правописни, граматични или смислови грешки е много досадно. Особено. когато човек не си е изпил кафето още. Иначе жалко за човека, Ринга, както и всяка друга писта си има свойте опасности.