IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин постави световен рекорд за бързина с Audi

На летище в Румъния доработеното S2 измина 1/4-миля за 7,47 секунди (ВИДЕО)

През лятото седанът Audi RS 3 постави нов рекорд за серийни автомобили на "Нюрбургринг", но това не е най-бързата кола на марката. Във видеото по-долу е показано S2, което вече притежава тази титла.


Audi S2


Записът е направен на международното летище в Арад (Румъния), където българинът Константин Динев постави нов рекорд за скорост за Audi със задвижване на четирите колела. Той изминава 1/4-миля за 7,47 секунди, като на финала колата му се движи с 303 км/ч.

Под капака на машината е поставен форсиран 2,2-литров редови турбодвигател с 5 цилиндъра. Мощността на коляновия вал е 1500 к.с., като до колелата достигат 1350 к.с. Това става с помощта на трансмисия Liberty Drag, която е така проектирана, че при смяна на предавките притокът на мощност не се променя. Автомобилът е проектиран, сглобен и тестван от българския тим Heed Auto.



Както стана дума вече, това е най-бързото Audi с 4х4, като то отстъпва в максималната скорост само на автомобил на марката със задно предаване, който се намира в САЩ. Според информациите, които обаче така и не са потвърдени официално, тази машина е изминала 1/4-миля за 6 секунди.

Любопитното е, че в същия ден на пистата в Арад са се съревновавали още Volkswagen Lupo с мощност 1000 к.с. и BMW 3-Series (E36) с 1200 к.с. Първата кола обаче прави фалстарт и се блъсна в семафор, остатъците от който удариха съперника. За щастие, няма пострадали при инцидента.


Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Кольо ( преди 2 години )
    До всички "разбирачи":освен ламарините и мотора е от Ауди. 2.2л,5 цилиндъра е легендарен мотор. Естествено че всичко друго е променено. Няма как да не е.
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    STEFAN ( преди 2 години )
    Това не е Audi Това е само ламарината на Audi останалото въобще няма нищо общо от AudiЧестито на Константин
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Крайно време е да се научат всички, че няма автомобил ЛАНЧИЯ, а само ЛАНЧА!!
  • #15
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Тоти ( преди 2 години )
    На тази машина само задният стоп е Ауди :D
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Факт ( преди 2 години )
    До 14 коментар. Със победите в ралитата може и да ти се иска да е така само че много бъркаш. Ланчиа е с най много победи и до ден днешен си остава най голямата легенда в рали шампионатите.
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз само ще кажа браво на човека, защото се изискват умения да задържиш това нещо в права линия. Мощности над 1000к.с. е много сериозно нещо, особено като се вземе факта, че по пътищата ни се трепат с коли с в пъти по-малка мощност.
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Много ( преди 2 години )
    бмв фенчета изведнъж се почувстваха огорчени :D :D :D Аудито е брутално. Този 5-цилиндров мотор е легенда и е спечелил повече ралита от който и да е друг.
  • #11
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Лупото е слабо. Дори не можа да тръгне. Требе малко да го форсират. Едно чипче да дигне поне до 1500 коня
  • #10
    4 rate up comment 8 rate down comment
    българин=пе дал ( преди 2 години )
    ГОлям праз драгстер ги взима за 3 секунди
  • #9
    0 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Щом като 30г. Ауди с 1350к.с. на колелата прави 1/4 миля за 7 сек. Не мога да си представя ново rs4 или М3 с тунинг дали няма да извадят 2000к.с. на гуми и 5 сек. За 1/4 миля. Все неща абсурдни за ел. коли.