IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пол Уокър ще бъде почетен със специална Toyota GR Supra

Известният актьор обожаваше легендарния модел, особено поколението A80

Екипът на японското издание Safari и тунинг-ателието Tom’s Racing ще обединят усилията си и ще направят три ексклузивни Toyota GR Supra, за да почетат паметта на покойния актьор Пол Уокър, който стана световно известен с ролята на Брайън О’Конър в кино-поредицата "Бързи и яростни".


Toyota Supra Tom’s Racing


Идеята в случая е, че холивудската звезда е бил голям фен на японски модел. Преди да загине, актьорът е събрал цяла колекция от автомобили, която включва и няколко бройки от поколението A80 на Supra, произвеждано през периода 1993-2002 година.

Една от колите на Уокър е особено впечатляваща. Тя е в матово бяло, като същият цвят ще бъде използван и за ексклузивните машини. Ако се съди по публикуваните снимки, колите ще получат задно крило в стила на A80 Supra и 20-цолови джанти BBS LM в ретро-стил.


Toyota Supra Tom’s Racing


Ателието Tom’s Racing ще направи и някои технически промени. Стандартната скоростна кутия ще бъде заменена с аналог от Power Box, което ще позволи увеличение на мощността на 3,0-литровия редови турбомотор с 6 цилиндъра. Така специалната версия на Supra вече ще развива не 388 к.с., а 420 к.с. Купето ще получи и регулируемо окачване KW V3, както и променен салон, но снимки на интериора засега няма.

Вече са известни и цените на трите екземпляра - 116 759 долара, като поръчки започват да се приемат на 31 октомври. Ако броят на желаещите е по-голям, то купувачите ще бъдат определени с жребий.

Снимки: Tom’s Racing

0 от 500