IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet изненада с новия Corvette Z06

Компанията показа първи снимки на суперколата (ВИДЕО)

Американският производител Chevrolet обеща да представи новия Corvette Z06, моделна година 2023, на 26 октомври. Тогава трябва да станат известни всички подробности около суперколата, но изненадващо компанията показа нейни снимки без никакъв камуфлаж.


Chevrolet Corvette Z06


Купето със средно разположение на двигателя прави впечатление с агресивния си външен вид. Няма го обаче огромното задно крило, с което бяха оборудвани заснетите по-рано тестови прототипи на модела. Неговото отсъствие показва, че то вероятно ще бъде част от допълнителен пакет, който Chevrolet ще предлага на клиентите си.

Предполага се, че суперколата ще използва 5,5-литров V8 двигател с плосък колянов вал и двойни разпределителни валове. Това е версия на двигателя, използван в състезателната кола C8.R, която e на снимки редом с новия Z06. Моторът ще развива 617 к.с., които ще се насочват към колета с трансмисия Tremec.


Chevrolet Corvette Z06


Последната снимка дава първия ясен поглед към екстериора на колата, разкривайки някои детайли от каросерията, като и уникални джанти. Всичко под предния край на предния капак изглежда различно - нов отвор на решетката, променен дизайн на отвора за въздух и по-агресивен преден сплитер. Различни са и страничните въздухозаборници,като не подсилени от нова част от прага на вратата.

Повече подробности ще има в края на октомври, но фактът, че в Chevrolet определят Corvette Z06 като модел на 2023 година подсказва, че колата няма да се появи скоро в салоните на дилърите на марката. Това вероятно ще се случи в края на 2022 година.


Снимки и видео: Chevrolet

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    немец да учи американец как се правят автомобили звънни на баща си да го питаш дали може да си направиш по добра версия на себе си
  • #5
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Еми американците май бая БМВта и Поршета трябваше да разглобят, докато схванат леко как се правят спортни коли. Естествено дори този супер автомобил ще бъде направен за смях от Порше дори с по-малко коне, но това е друга тема. Важното е че американците се учат, имат желание както се казва.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    А ро щото бмв или па недуразомението порше не са лошо управляеми бангии щото
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Обективно до #1 ( преди 2 години )
    тук в този сайт "журналята" са доказали, че най добре владеят умението копи/пейст на гугъл преводача...
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Американците почнаха да се научават да правят спортни коли, досега правеха едни недоразумения с огромни двигатели, които едва удържаш в права линия, постоянно се плъзгаха на ляво и дясно като им дадеш газчица, трудно управляеми, не ставаха за път със завои, освен ако не си самоубиец. Но тука виждам много сериозен автомобил. Браво, може да за позакъснели, но пък вече са на верния път.
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    GP ( преди 2 години )
    Под плосък колянов вал "специалистът" е имал предвид ДВГ с последователно запалване на цилиндрите, превеждайки Flat Plane Crankshaft напълно дословно.