IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърз всъщност е хибридният Mercedes-Benz A-Class?

Компактният модел беше тестван на магистрала без органичения (ВИДЕО)

На YouTube-канала TopSpeedGermany беше публикувано видео, в което се вижда, как се справя хибридната версия на Mercedes-Benz A-Class на участък от автомагистрала в Германия без ограничения на скоростта.


Mercedes-Benz A250e


За експеримента е избрана модификацията Mercedes-Benz A250е, която представлява зареждащ се хибрид (PHEV). Това е и един от първите модели на германския производител с plus-in задвижванe, като от компанията твърдят, че неговата максимална скорост е 235 км/ч.

В случая видеото е малко по-дълго от тези, които обичайно TopSpeedGermany публикува. То продължава 7 минути, като причината не е, че електрифицираната A-Class изпитва трудно с постигането на максимална скорост. Водачът прави няколко опита, но заради трафика по трасето се налага да се откаже.



В края на видеото се вижда, че PHEV A-class развива 240 км/ч, което е над обявения от производителя показател. При това малкият Mercedes се справя сравнително лесно със задачата си, което ни бе трябвало да е изненада.

По-любопитното е, че от компанията обявиха, че спират разработката на PHEV-модели и ще се съсредоточат изцяло върху разработката на електрически превозни средства. Това заявление беше направено по време на автосалона IAA в Мюнхен по-рано този месец.

Снимка и видео: TopSpeedGermany

0 от 500