IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя Opel Speedster с максимална скорост?

Близо 20-годишният автомобил вдигна 227 км/ч на магистрала (ВИДЕО)

Поредното видео с автомобил, който се опитва да достигне максималната си скорост на магистрала, беше публикуван в YouTube-канала AutoTopNL. Този път това е позабравеният Opel Speedster, който показва, че дори след толкова време е чудесен за шофиране.


Opel Speedtar


Концептуалната версия на модела беше представена още през 1999 година, а на следващата година стартира и серийното производство. Opel Speedster се появи в резултат на партньорство между американския концерн General Motors и британския Lotus, като технически беше свързан с Lotus Elise, но двата модела имат различни двигатели.

Автомобилът получи много високи оценки – както от публиката, така и от медиите, но си остана екзотичен продукт. През периода 2000-2005 година бяха произведени около 7200 бройки, които се продаваха под марката Opel в Европа, като Vauxhall VX220 във Великобритания и Daewoo Speedster на други пазари.

Сега един от сравнително малкото такива автомобили показва на какво е способен. Трябва все пак да се отбележи, че това не е стандартната версия на автомобила. Фабричният вариант на Speedster беше оборудван с 2,2-литров атмосферен мотор със 140 к.с. или сс 2,0-литров турбо-двигател с 200 к.с.



В случая 2,2-литровия агрегат е получил компресор, като мощността скача до 250 к.с., което помага да се достигне скорост от 227 км/ч на германска магистрала. Още по -интересно е, че воят на компресора е се чува ясно в купето поради лошата звукоизолация на автомобила и определено звучи очарователно.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500