IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последните мохикани - моделите с V12 на пазара

Някои производители продължават да се борят и да залагат на тези мотори

Двигателят V12 е "Свещеният Граал" на автомобилите. Легендарни производители като Ferrari и Lamborghini са изградили репутацията си върху него още от самото си създаване. В наши дни обаче компаниите са принудени да намаляват разхода на горива и съответно вредните емисии, което ги кара да съкращава броя на цилиндрите.

И все пак има няколко производителя, които все още продължават да се борят с трендовете на автомобилна индустрия. Те са упорити и не се отказват от V12 моторите. Ето и кои са малкото "оцелели" модели с такива двигатели, предлагани на пазара.

Последните оцелели модели с V12 (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За ролс ройс , двигателя е от bmw, но го правят далеч по качествен отколкото в седмицата , включително го сглобяват ръчно по стандартите за автомобили от категорията на ролс и др.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Аман от профани ( преди 2 години )
    АМ е Астън Марти и техните v12 са си техни v8 на малолитражките им са на АМГВлизате в автофорум поне не пишете глупости ако не разбирате от коли форумът за козметика не е тук
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Картон ( преди 2 години )
    Mercedes V12, Ауди W12. BMW-то и RR-то са с един и същи двигател, просто има лека промяна в кубатурата, AM отдавна не ползват свои двигатели, а такива от AMG, по същия начин процедира Pagani.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А защо пропускате Мерцедес V 12 ?
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В 12 не е чак такава екзотика. Има доста модели с такъв двигател и нови и втора ръка и на достъпни цени. Виж обаче 7 или 9 цилиндров редови двигател е това вече си е уникат. Да наистина има такива двигатели но са голяма рядкост. Има редови, има и радиални. Това са самолетни двигатели! Има и дизел AGCO HD 98. Голям звяр е.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Рекси ( преди 2 години )
    Това, че v12 ще изчезват го дъвчат вече 12-3 години. Еми тука си е и то в не малко модели. Много сложни са тия двигатели за да са по масови.