IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda готви премиерата на нов компактен лифтбек

Моделът Slavia ще бъде представен до края на годината

Компанията Skoda се подготвя за пускането на пазара на достъпен като цена модел, който ще получи името Slavia и ще бъде показан до края на годината. Изданието Auto.cz публикува своето вижда за това, как ще изглежда автомобилът и разкри някои подробности за него.


Skoda Slavia


За първи път името Slavia е използвано през 1899 година за мотоциклет на фирмата Laurin & Klement, която по-късно се превръща в Skoda. През миналата година пуснаха концептуален спийдстър с това име, като той е изграден на базата на хечбека Scala и е разработен от студенти от дизайнерския център на Skoda.

Сега производителят подготвя сериен модел, разработен за пазара в Индия. В Южна Азия новата Slavia ще заеме място в сегмент, който в Европа е представен от модела Scala, а в Русия - от новото поколение на модела Rapid във версия седан.


Skoda Slavia


Skoda Slavia е изградена на модулната платформа MQB A0, която е в основата на съвременните бюджетни модели на концерна VW, в това число новата Skoda Fabia и Volkswagen Polo. Гамата двигатели се състои от 1,0-литров турбомотори с 3 цилиндъра, развиващи 95 и 110 к.с., които работят с 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител. Топ-версията ще получи 1,5-литров турбодвигател с 4 цилиндъра и мощност 150 к.с., като той се предлага само с DSG.

Продажбите на новия модел ще стартират през 2022 година, като не се изключва, той да се предлага не само в Индия, но и в други държави.

Снимки: Auto.cz

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Що не пробвате новите мотори където разхода на масло се доближава до разхода на бензин.За справка можете да влезете във форума на Шкода.Литър масло на 1000 км за миксерчето двигател.
  • #9
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ама той нашенеца може да взима 1000лв заплата, ама ако 4-буквието му не седи в телешка кожа се изрива и ако не е заобиколен от естествен махагон му става лошо. Пък това че колата е на 15+ години и половин милион км и през месец е в сервиза не му пречи толкова.
  • #8
    16 rate up comment 2 rate down comment
    до 6 ( преди 2 години )
    Повечето хора като говорят против Шкода говорят наизуст защото някъде са се возли на Октавия 1 или 2 или някоя издухана гола като жигула служебна. От Октавия 3 и Супърб 3 (дори може би 2) Шкода далеч не е толкова евтин (като изработка и като цена за съжаление). Значи всички ревюта по света казват страхотно съотношение цена качество, само нашенеца - надценен ***
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Бръм до 6 ( преди 2 години )
    За съжаление поне Октавията, която карам от 2007 и сменям с чисто нова през 5 години мога да кажа, че цените удариха небето, а материалите в салона не са това което бяха в началото.... Същото се наблюдава и при другите производители....За пример... плащаш за полу кожа или пълна кожа, а вратите ти дрънкат на пластмаса... а преди дори да нямаш кожен пакет, бяха тапицирани с плат....
  • #6
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много са си добре шкодите..Прекрасно съотношение на цена-качество. Казвам го от личен опит, защото имам две. И двете съм ги купил чисто нови от шоурума на марката в България. Досега не са ме разочаровали,дори напротив! Всичко друго, са празни приказки на завистници, които не могат да си го позволят, а вместо това карат 15 годишни издухани кошници от уж премиум марки!
  • #5
    21 rate up comment 4 rate down comment
    1111 ( преди 2 години )
    Интересно ми е какви косачки и трактори карате вие тапаци,гроздето е кисело защото не можеш да го стигнеш
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    чичо Венци май-май ще смени Бентлито
  • #3
    11 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Шкодите винаги са били много "дървени", но за сметка на това скъпи:)
  • #2
    7 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Изглежда ужасно, но пенсионерите ще да доволни
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чичо Венци е във възторг!