IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW тества наследника на Passat

Седанът на ток ще се казва Aero B и ще излезе през 2023 година

Германският производител Volkswagen явно залага всичко на електромобилите, става ясно от снимки на прототип на седан, който компанията тества усилено. Моделът ще се казва Aero B и ще се появи на пазара през 2023 година, като ще замени Passat в гамата на марката.


VW Aero


Автомобилът няма много камуфлаж по себе си, с изключение на лента върху решетката и фаровете. Ако се съди по вече представените ID.3 и ID.4, то седанът на ток ще получи подобно акцентно осветление на предния капак, а черната лента ще играе ролята на решетка.

Според информациите до момента, външният вид на Aero B е вдъхновен от концептуалния Volkswagen Space Vizzion. Подобно на него, новият електрически модел ще се предлага и като комби.


VW Aero

Твърди се, че преминаването към електрическо задвижване ще позволи по-голяма вътрешно пространство, което ще бъде съпоставимо не с това на Passat, а с Phaeton, който е с по-големи размери.

Подобно на останалите електрически модели на Volkswagen, бъдещият Aero B също е изграден на платформата MEB. Базовата версия на модела ще бъде със задвижване на задната ос, но топ-вариантите ще получат по два електромотора и съответно задвижване на четирите колела. Ще има и версия GTX, която е фокусирана върху производителността.

Снимки: Drivingelectric.com

0 от 500