IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz Citan получи спалня и кухня

Кемперът засега е само прототип, но подвижните модули ще се появят в производство

Само преди няколко дни Mercedes-Benz представи новия Citan като по-добре оборудвана и по-скъпа алтернатива на Renault Kangoo, а сега на изложението Caravan в Дюселдорф германският производител показа и изграден на неговата основа кемпер, който показва, че не са нужни по-големите V-Class или Sprinter, за да се пътува с комфорт и да се почива сред природата.


Mercedes-Benz Citan - кемпер


Специалистите от компанията VanEssa са проектирали малки модули, които се побират в задната част на фургона. Те осигуряват всичко необходимо, в това число газов котлон, мивка, 31-литров хладилник и 13-литров резервоар за вода. Не е забравено и мястото за кухненска посуда и други принадлежности.

Целият модул тежи около 60 кг, което го прави лесен за поставяне и демонтиране. когато тази опция излезе на пазара, клиентите ще могат да избират между няколко цвята, а не да се ограничават с черното, както на този Citan Tourer.


Mercedes-Benz Citan - кемпер


Компанията VanEssa е разработила и спалня с дължина 189 см и широчина 115 см, като тя може да се похвали с матрак от високо качество, на който лесно се побират двама души. В сгънато състояние той се побира в отсек над мини-кухнята. Така задните седалки остават напълно функционални и може да се използват.

Самият Mercedes-Benz Citan засега е достъпен в две модификации - товарна Panel Van и пътническа Tourer, но в гамата на модела ще попаднат още три версии - удължена товарна, удължена пътническа - Citan Mixto, както и електрическа.

Още снимки на необичайния модел - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500