fallback

Китайци разкриха голям кросовър с техника на Lexus

Дългият 5 метра GAC GS8 получава японска хибридна система

Китайският производител GAC напълно разкри големия си кросоувър GS8, който ще получи хибриден силов агрегат THS, разработен от Toyota и Lexus. Компанията показа скици на интериора, а местни журналисти успяха да надникнат в салона на предсерийния прототип и да разберат техническите му характеристики.

Външният вид на модела беше показан още преди два месеца, но интериорът се пазеше в тайна. Сега стана ясно, че второто поколение на кросоувъра ще получи цифров приборен панел с 10,25-инчов дисплей, а всички останали параметри - от настройките за движение до тези на климатика, ще се регулират от огромен 14,6-инчов сензорен екран.

GAC GS8 получава също така мултифункционален волан с три спици, проекционен дисплей, сензорен блок за управление на светлините и увеличено място за безкабелно зареждане на различни устройства.

Базовата версия запазва бензиновия турбомотор с обем 2,0 литра, чиято мощност е 252 к.с. и 400 Нм. Задвижването отново е към предната ос, но досегашната 6-степенна автоматична скоростна кутия отстъпва място на 8-степенна Aisin с хидротрансформатор. Версия с този мотор и със задвижване на четирите колела не се предвижда, въпреки че новата платформа GPMA с многозвенно задно окачване позволява поставянето на муфа за заключване на задната ос.

Хибридният вариант на GS58 е с 4х4, като той е унифициран с бензиново-електрическите модели на концерна Toyota, тъй като системата THS (Toyota Hybrid System), която GAC получава от японския си партньор, се поставя на цялата гама на Toyota и Lexus.

В този случай задната ос на кросоувъра се задвижва от електромотор с 54 к.с., а за задвижването на предните колела отговаря електромеханичен вариатор. Разликата от японските хибриди е в двигателя с вътрешно горене, който в случая е китайски. Той е 4-цилиндров с обем 2,0 литра, като развива 190 к.с.

Премиерата на GAC GS8 ще се състои на открития през този уикенд автосалон в Ченду (Китай), като кросовърът ще се появи и на други пазари.

Още снимки на големия кросоувър - вижте в галерията:

Снимки: autohome.com.cn

fallback
  • #1
    жъст-мен=ДртУАЙТБой ( преди 2 години )
    Типична CON-Curre-нциЯ на щатските мощни СУВ-ове, както и на др.-Ленд РОВЪРите, определено ще ги накара да се позамислят за доста повече такива НОВОвъведениЯ...
fallback
Последни