IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall показа големия си всъдеход Tank 600

С този модел китайците искат да конкурират Toyota Land Cruiser 300

Китайската компания Great Wall публикува първи официални снимки на големия си всъдеход Tank 600. Премиерата на модела, който ще се продава и на външни пазари, ще се състои на 29 август на автосалона в Ченду.


Tank 600


Още през пролетта Great Wall отдели Tank в самостоятелна марка, под която ще предлага всъдеходи с рамна конструкция. Първият от тях е с индекс 600, като по габарити той е съпоставим с новата Toyota Land Cruiser 300 - дължината му е около 5 метра. Именно японският модел, който наскоро смени поколенията, е сочен от китайците като основен конкурент на техния Tank.

Всъдеходът е изграден на нова модулна платформа с надлъжно разположение на мотора. В случая това е 3,0-литров бензинов турбо V6, който развива 354 к.с. и 500 Нм. Той е съчетан с 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. При резки ускорение моторът е подпомаган от 48-волтов стартер-генератор.

Още снимки на новия всъдеход на Great Wall - вижте в галерията:


Засега няма други подробности за Tank 600. Известно е обаче, че той ще излезе на пазара заедно с по-малкия - Tank 300, който е оборудван с 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиваш 227 к.с. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична с понижаващи предавки и блокировка на предния и задния диференциал

Снимки: Great Wall

0 от 500