IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall създаде нова марка за всъдеходи - Tank

Китайският концерн представи и скоростна кутия от ново поколение

Китайският производител Great Wall Motor обяви, че моделът Tank ще бъде превърнат в отделна марка за всъдеходи. Тя ще бъде официално представена по време на автосалона в Шанхай, стартиращ на 19 април.


Great Wall Tank


Засега марката има само един модел - Wey Tank 300. Оказва се, че той се е оказал "прекалено силен" за бранда Wey и е довел до неговото отслабване. Всъдеходът се появи на пазара през януари, като за първите два месеца на годината от него са продадени близо 10 000 бройки, което е повече от 40% от обема на марката.

На автосалона в Шанхай концернът ще покаже концептуален модел под новия бранд, а до края на годината гамата ще попълнят поне 3 нови всъдехода - Tank 600, Tank 900 и преработен Haval H9. В същото време марката Wey ще започне нов живот, като водеща за нея ще бъде гамата "кафеени" модели начело с новия флагман Mocha.


Great Wall Tank


Едновременно с анонсирането на новата марка, Great Wall представи и третото поколение на роботизираната си скоростна кутия 7DCT. Агрегатът е получил преработен модул на двойния съединител, който е с 8% по-лек в сравнение с предишната генерация. Модернизиран е и блокът за управление на трансмисията, а също така е увеличен и максималният въртящ момент.

От концерна разкриват, че иновационната трансмисия се нуждае с 15% по-малко време за превключване на предавките. Освен това новата 7DCT е получила и подобрена система за охлаждане. В Great Wall планират да произвеждат по над 1,5 млн. бройки годишно от новата скоростна кутия.

0 от 500