IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главните заводи на Audi прекратиха работа

Марката вече закъснява с доставката на 50 000 автомобила

Компанията Audi напълно спря производството на автомобили в главния си завод в Инголщад (Германия), като паузата ще продължи до края на лятото, съобщава изданието Spiegel.


Audi завод


Причината за решението е глобалният дефицит на електронни компоненти, които са нужни за новите автомобили, слизащи от конвейера. Освен това, една от поточните линии в предприятието в момента се преоборудва за масовото производство на кросоувъра Q6 e-tron.

Недостигът на микрочипове засегна и други предприятия на Audi. В частност, в близките дни подобни проблеми се очакват и в завода в Некарсуулм (Германия), където работят 4000 души. Те ще преминат на съкратен график, който в момента се изготвя.

По данни на изданието, дефицитът на микрочипове вече е ставал причина, Audi да не успее да произведе 50 000 автомобила през първата половина на годината. Новите спирания на основни заводи на марката ще доведат до още по-големи закъснения на доставките на коли на дилърите.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #11
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Никола ( преди 2 години )
    ТРЯБВАТ ЧИПОВЕ ЗА 7 МИЛИАРДА И..ДИ.О.ТА....ТАМ СЕ ПРЕНАСОЧВА ПРОИЗВОДСТВОТО
  • #10
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Фастер ( преди 2 години )
    Микрочиповете са от Щатите ,те удариха контрол в износа заради жълтата китайска напаст!Който не верва да пита в Хуауей компани !
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Син ( преди 2 години )
    Брях! Ми сега? Ще трябва да купувам 2.0 TDI...Имах пари за е--tron,*** то докато дойдат "компоненти",ще ги изхарча за нафта.
  • #8
    13 rate up comment 5 rate down comment
    FenIX ( преди 2 години )
    Още преди доста години се говореше че Азия ще измести Запада (Европа и САЩ) и това вече започна да се вижда. От маски до батерии и чипове всичко идва от Източна Азия. Само човек да погледне кои са най големите производители на чипове и батерии и ще си направи изводите. Жокер - там няма европейски компании
  • #7
    25 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В днешно време немците са майстори само на сглобката и огъването на ламарини. Разчитат някой друг да им произведе готовите части а те само да си ги сглобят с премиум качество.
  • #6
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Мариян ( преди 2 години )
    От Samsung не могат да смогнат да правят чипове за всички глокници!!!
  • #5
    49 rate up comment 24 rate down comment
    ИТН ( преди 2 години )
    Ауди е за луди. Няма друг такъв премиум кошник който да е толкова трошлив и да има балъци които да се радват на този кокошарник.
  • #4
    27 rate up comment 18 rate down comment
    До2 тъп ( преди 2 години )
    А къде са японските чипове, че и тойота са го закъсали? Те нали по електрониката уж бяха силни азиатците коли като не се научиха да правят.
  • #3
    26 rate up comment 27 rate down comment
    ( преди 2 години )
    И по добре то и без това нищо не става от тази марка само става да си избием Комплексите
  • #2
    30 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А къде са немските чипове? Нали Германия е най развитата индустриална икономика в ЕС и там уж бяха големи изобретатели и инженери? А какво стана сега някакви чипчета не могат да произведат. Що така?