IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата суперкола на Ferrari ще се казва SP48 Unica

Уникалният автомобил е на базата на модела F8 Tributo

Италианският производител Ferrari подготвя поредната си ексклузивна суперкола, над която в момента работи подразделението за специални проекти (SP) на марката. Тя ще получи името SP48 Unica, става ясно от публикация във форума Ferrari Chat.


Ferrari F8 Tributo


Известно е, че новият автомобил е изграден на базата на модела Ferrari F8 Tributo. Той обаче е сериозно преработен, както се случва с всички специални модели, подготвени от SP на компанията. В диалога във форума се включи и собственикът на колата, който показа и нейното лого.

От думите му става ясно, че той е поискал от италианския производител, колата да бъде кръстена "Project Speciale XLVIII". От Ferrari обаче са му отказали, като са се аргументирали, че подобно название се счита за политически некоректно в Италия.


Ferrari  SP48 Unica


Суперколата ще получи 3,9-литровия туин-турбо V8 двигател на F8 Tributo. Стандартно той развива 710 к.с., но за новата машина мощността му може да бъде увеличена. Дизайнът на SP48 Unica ще бъде напълно различен от този на донора, за да може автомобилът да бъде единствен по рода си.

Снимки: Ferrari Chat

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    batmiti ( преди 2 години )
    Аз ще споделя само няколко скорошни факта. На завършилото вчера най - трудно състезание - Льо Ман , в категория GTE Pro спечели Ферари . В категория GTE Am спечели Ферари . Преди три седмици в 24 часа на СПА спечели Ферари. На Льо Ман Поршета бяха далеч назад от Ферари . Най - голямата конглокенция дойде от Корвет.
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    От истината боли ( преди 2 години )
    До коментар 12. При мотоциклетите положениението е същото, на Ducati им казват ферарито на моторите. Италианския дух и съвършенство е навсякъде, мода, автомобилостроене, мебелно производство, машиностроене, всичко до което се докоснат го превръщат в съвършенство както само те могат.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Forza Italia ( преди 2 години )
    Ferrari е икона в автомилостроенето недостижима за останалите автопроизводители и така ще си остане защото само италиянец може да създаде такова съвършенство.
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ел каталан ( преди 2 години )
    Когато Енцо правеше автомобили и печелеше състезания,Фердинанд не знаеше даже какво е трастор. Така че, 911 може само да мечтае за такива мотори! Виж с Мак Ларън нещата вече са друго яче!
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А ми дай да го видим тва порше срещу Ферари на Монца Имола ПолРикар и тн.
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 7 ( преди 2 години )
    Порше също имат скъпи изпълнения, но те са се позиционирали ценово в по-масов сегмент, докато Ферари вадят модели в къси серии на по-висока цена, ако видим фремената на моделите на Порше и Ферари на писта Нюрбургринг, ще видим, че Порше е къде, къде по-добра на пистата и просто може да разплаче всяко Ферари. Но целта на Порше не е да прави къси серии с 1000к.с. и да изкара 1 милион от такава кола, а предпочита да продава по 200 000 автомобила годишно и да спечели много повече пари.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тъй като го гледам това Ферари и мисля, че ще е само пистова версия. Първо, че е прекалено ниско и няма как да мине през легнал полицай или през дупка или наклон. Второ не виждам фарове, освен това малкото доло, което повече прилича на въздухозаборник да е фар. Но с този нисък просвет става единствено за писта.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ми само вижте колко е цената на едно 911 и колко на едно Феррари и нови и втора ръка и стават ясни нещата кой кого
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    вземи си автобус то и без това само за едно хлапе става
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Жоро ( преди 2 години )
    Като тръгна от Пловдив до Бургас ще трябва четири пъти да зареждаам бензин и един път да сменям масло. Па децата как ще ги карам на училище?