fallback

Новата суперкола на Ferrari ще се казва SP48 Unica

Уникалният автомобил е на базата на модела F8 Tributo

Италианският производител Ferrari подготвя поредната си ексклузивна суперкола, над която в момента работи подразделението за специални проекти (SP) на марката. Тя ще получи името SP48 Unica, става ясно от публикация във форума Ferrari Chat.

Известно е, че новият автомобил е изграден на базата на модела Ferrari F8 Tributo. Той обаче е сериозно преработен, както се случва с всички специални модели, подготвени от SP на компанията. В диалога във форума се включи и собственикът на колата, който показа и нейното лого.

От думите му става ясно, че той е поискал от италианския производител, колата да бъде кръстена "Project Speciale XLVIII". От Ferrari обаче са му отказали, като са се аргументирали, че подобно название се счита за политически некоректно в Италия.

Суперколата ще получи 3,9-литровия туин-турбо V8 двигател на F8 Tributo. Стандартно той развива 710 к.с., но за новата машина мощността му може да бъде увеличена. Дизайнът на SP48 Unica ще бъде напълно различен от този на донора, за да може автомобилът да бъде единствен по рода си.

Снимки: Ferrari Chat

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    незнам какво разбиват ама двигателите им са с малък ресурс
  • #2
    до долния ( преди 2 години )
    и що да правят като разбиват макароните и със 6 цилиндъра?
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Кога ли загубеняците от порше ще направят нещо повече от 6-цилиндъра и къде са тръгнали с въшливите си двигатели.
fallback
Последни