IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Lamborghini Countach вече е изложено за продажба

Японски дилър се опитва да продаде място си на опашката за модела

На сайта на японския дилър TPE Ltd. се появи обява да продажба на показания само преди дни суперхибрид Lamborghini Countach LPI 800-4. Не е ясно, дали става дума да производствен слот или за вече готов автомобил, тъй като продавачът не дава информация. Цена също не се посочва, като тя ще бъде съобщена само при запитване от клиент.


Lamborghini Countach LPI 800-4


Разбира се, дилърът от Токио не показва снимки на предлагания автомобил, затова може да се предположи, че компания отчаяно се опитва да продаде мястото си на опашката от чакащи за колата. Тя ще излезе в тираж от 112 бройки, като всички вече са запазени.

На външен вид LPI 800-4 подражава на оригиналния Countach, както и на неговите серийни версии LP 400 и 5000 QV. Страничните въздухозаборници, ребрата на въздуховодите, четирите тръби на изпускателната система и панорамният покрив във формата на тунела Periscopio отдават почит на легендарния модел.


Lamborghini Countach LPI 800-4


Шасито и външните панели са от въглеродни нишки. Джантите отпред са 20-цолови, а отзад 21-цолови, като върху тях са поставени гуми Pirelli P Zero Corsa с размери 255/30 ZR20 и 355/25 ZR21.

Задвижването на суперколата повтаря това на друг модел на Lamborghini - хибридния Sian FKP 37. В основата му е 6,5-литров V12, който е комбиниран с електромотор и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Съвкупната мощност е 814 к.с., като ускорението от 0 до 100 см/ч отнема 2,8 секунди, а до 200 км/ч - 8,6 секунди. Максималната скорост е 355 км/ч. Системата за задвижване на четирите колела е муфа Haldex IV.

Още снимки на суперколата - вижте в галерията:

Снимки: Lamborghini

0 от 500