IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-лесните за препродаване автомобили?

Средната цена на употребявана Tesla Model 3 в момента е по-висока от тази на новa

В България все още мнозинството хора си купуват автомобил с мисълта как ще му се порадват, а не как ще го продадат след време. Но постепенно и тук се прокрадва практичното мислене на западните пазари, където остатъчната стойност на автомобила и лекотата, с която можете да се отървете от него, са ключов фактор за купувачите.
  
  
употребявани автомобили
И отвъд океана, както и в Европа, цената на употребяваните автомобили е пораснала забележимо спрямо миналата година
  
  
За съжаление няма единен отговор на въпроса кои модели "държат цена", и за кои няма да се налага да чакате с месеци кандидат-купувач. Това зависи много от конкретния пазар, а поради твърде хаотичния характер на българската търговия "втора ръка" и фиктивните изповядвани цени няма как да стъпим на солидни данни.

Можем обаче да погледнем какво става на други пазари - и най-вече на най-развития автомобилен пазар на планетата, американския. Изданието iSeeCars ежегодно прави подобно проучване, опирайки се на над един милион обяви за употребявани автомобили и тяхното развитие. Тазгодишното му издание обаче произведе някои твърде неочаквани, меко казано, резултати. И подчерта една тенденция, която се усеща и в Европа, и дори в България - за осезаемо поскъпване на употребяваните автомобили. Причините са в затрудненото производство на нови заради кризата с чиповете, но също и заради твърде порасналите им цени напоследък, които пренасочват все повече хора към вторичния пазар.
  
  
Най-лесните за препродаване автомобили (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия американци доста са се сдухали, ще си купят 3 годишна кола на по-висока цена отколкото се продава чисто нова!!! В САЩ има много умни хора, много проспериращи хора, много топла вода е открита от американци, но болшинството са с интелект на 10 годишни и лесно могат да бъдат измамени и манипулирани.
  • #1
    12 rate up comment 13 rate down comment
    none ( преди 2 години )
    Да видиш Голф в САЩ си е голяма рядкост, еле пък GTI. Не ги купуват изобщо като нови, затова явно GTI се продава сравнително бързо. Иначе пробвайте да продадете обикновен Голф там втора ръка ;)))). Дизелгейт избухна, защото учените успели да купят само Пасат за бюджета който им отпуснали за изследването. Не са им фенове изобщо американците на ФВ.