IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz спира продажбите на модели с V8 на основен пазар

Проблеми с доставките принуждават германците да се откажат от предлагането им

Германският производител Mercedes-Benz няма да продава автомобили с V8 двигатели, в това число и модели на спортното си подразделение AMG, на пазара в САЩ през 2022 година. Това става ясно от съобщение, публикувано в Reddit.


Mercedes-Benz G-Class


Официално посочената причина е глобален проблем с доставките, но явто не се ограничава единствено с това. В списъка с модели са включени AMG C63, AMG GLC 63, AMG E63, GLE 580, AMG GLE 63, AMG GLS 63, GLS600 Maybach, G550 и AMG G63. Според информацията, която все още е неофициално, единствените автомобили, които ще бъдат достъпни за клиентите в САЩ с V8 мотор, са S580 и S580.

"Mercedes-Benz AG отделя приоритетно внимание на спазването на различните глобални, външни и вътрешни изисквания, а също така и на редица фактори, включително проблеми по веригата с доставки, които се отразяват на гамата продукти, предлагани от компанията на различните пазари", се казва в съобщението.


Mercedes-AMG V8


Все пак трябва се уточни, че до момента съобщението не е потвърдено официално от представители на германския производител. Не стана ясно и колко време ще продължи спирането на продажбите с V8 двигатели. Не е тайна, че в Mercedes планират преход към електрификация, който включва отказ от двигателите с вътрешно горене. И първите, които ще бъдат спрени от производство, са именно V8 и V12 агрегатите.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500