IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чиновници разкриха нов електрически кросоувър на Audi

Моделът Q5 e-tron ще получи 3 реда седалки и 3 варианта на задвижване

Сайтът на Министерството на индустрията и информационните услуги на Китай (MIIT) се появиха снимки на нов модел на Audi. Това е електрическият крсоувър Q5 e -tron и така външният вид и задвижващите системи на модела бяха разкрити още преди официалната премиера.


Audi Q5 e-tron


Въпреки името си, новият кросоувър няма нищо общо със стандартното Q5, което се задвижва от двигатели с вътрешно горене. До голяма степен новият електромобил на Audi повтаря вече представения Volkswagen ID.6 и като него ще получи трети ред седалки в салона, както и три варианта на задвижване.

Кросоувърът е изграден на платформата MEB, като на размери е идентичен с показания през пролетта концептуален модел със същото име, както и с насочения за китайския пазар Volkswagen ID.6 X. За Audi Q5 e-tron са предвидени 7 варианта на джантите, както и 14 за окраска на каросерията, като сред тях има и двуцветни.


Audi Q5 e-tron


Снимки на интериора не бяха показани, но се очаква, че той напълно ще повтаря този на изграденото на същата платформа Q4 e-tron. А това означава удължение екран на мултимедийната система, цифров приборен панел, „плаващ“ централен панел и седалки с бяла кожа.

Що се касае да задвижването, то е същото като на VW ID.6 - само към задните колела или със система 4х4. В първия случай на задния мост е поставен електромотор, който развива 180 или 203 к.с., а във втория има по един двигател на всяка ос, като съвкупната мощност е 306 к.с. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 6,6 секунди.

Още снимки на серийното Audi Q5 e-tron - вижте в галерията:


Всички подробности, в това число и пробегът на новия кросоувър на Audi, ще станат ясни по време на автосалона в Ченджу (Китай), който отваря врати на 27 август. Продажбите на електрическия модел ще започнат през 2022 година.

Снимки: MIT

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Идален е с батерии Монбат. Като нямат капацитет в Монтана - взимат и от "Искра" Търговище.Ел колите стават задължителни за да не се правят в Германия. Меркел се сеща ама никой не я пита.Ауди отива при Нокия. Мерцедес при Верту.