IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi запазва решетката на радиатора при електромобилите си

Дизайнерите са категорични, че този детайл отличава марката от конкурентите

Германският производител Audi ускорява развитието на електрическите си модели и свързаните с тях технологии, като ще започне постепенно да се отказва от двигателите с вътрешно горене още през 2026 година. Ако всичко върви по план, всеки нов модел на марката ще бъде изцяло електрически още след 5 години, като разработката на бензинови, дизелови и хибридни автомобили ще приключи.


Audi решетка


Появата на автомобили на ток води до нови проблеми, които се дължат на техния дизайн. Например, решетката на радиатора, която служи за механичното охлаждане на силовия агрегат, вече няма да бъде нужна, но в Audi нямат никакво намерение да се откажат от нея, както направиха някои други производители.

Според дизайнерите на марката, решетката на радиатора в сегашния си вид е и отличителен елемент, който показва стила на Audi и благодарение на него колите на производителя от Инголщад се отличават от тези на конкуренцията. Затова в компанията смятат да го запазят и при електрическите си модели, включително и при тези с автономни системи на задвижване.


Audi решетка


Разбира се, твърде възможно е решетката да промени някакви промени, но нейната основна форма ще се запази. В същото време самите електромобили със сигурност ще бъдат различни като дизайн, за да могат да се адаптират към спецификациите и формите, наложени от новите платформи. Съдейки по някои от актуалните електрически модели на Audi, изглежда, че поне два различни варианта на решетка ще могат да съществуват едновременно - по-традиционен, като този на e-tron, и по-минимален и модерен, като този, който се вижда на концептуалния A6 e-tron.

0 от 500