IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се отказва не само от ДВГ, но и от месото

Концернът спира производството на вурстове и ще предлага само вегетариански продукти на служителите си

През 1950 година Volkswagen отвори свиневъдна ферма, с чиято продукция да зарежда месо за столовите за служители в заводите си. 23 години по-късно компанията разшири гамата от предлагани продукти и започна да продава колбаса Currywurst, който дори попадна в каталога за резервни части на Volkswagen под номер 199 398 500 A.


кренвирши VW


В един момент компанията продаваше повече вурстове (като бройка), отколкото автомобили, но на това вече е сложен край. Главният изпълнителен директор на VW Group – Херберт Дийс, внезапно стана веган и реши да остави служителите си без месо. Създаден беше специален екип, който да състави списък от 400 здравословни храни и те вече ще се сервират в столовите в предприятията и офисите на германския производител.

Първите, на които беше изпробвана новата стратегия без месо, бяха работниците от завода в Хановер, където само след няколко дни беше отчетен рязък спад на интереса към столовата. Просто служителите започнаха да си носят храна от къщи. Следващите потърпевши от политиката на Дийс ще бъдат служителите в централата и завода във Волфсбург.


кренвирши VW


Що се касае до свиневъдната ферма на Volkswagen, тя има договори за доставка на месо и ще продължи да функционира до 2025 година. По това време компанията ще се откаже и от разработката на нови двигатели с вътрешно горене. Доставките на месо към заводите обаче се прекратяват от 20 август.

Снимки: Volkswagen

0 от 500