IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи обновеното iX3

Електрическият SUV получи променен дизайн и нови технологии

Германският производител BMW официално представи обновения iX3. Премиерата на електрическия кросоувър пред публика ще се състои на автомобилното изложение в Мюнхен в началото на септември.


BMW iX3


Актуализираният модел получава по-голяма бъбрековидна решетка на радиатора, която е с цяла рамка и е заобиколена от по-тънки LЕD-фарове. Лазерните светлини ще са по избор, а пакетът M Sport вече е част от стандартното оборудване. Той се отличава с по-агресивен вид, спортен заден дифузьор и триизмерни задни светлини. Джантите да 19- или 20-цолови.

Промените в салона са повече, като шофьорът вече има на разположение 12,3-инчов цифров приборен панел и по-голям - 12,3- или 12,5-инчов екран на информационно-развлекателната система. Към тях се присъединяват обновена централна конзола и нов превключвател на скоростите. Кожата също е нова, както и предлаганите в стандартното оборудване спортни седалки, увити в перфорирана тапицерия Sensatec.


BMW iX3


В предната част на обновеното iX3 е поставена батерия с капацитет 80 кВт/ч, която захранва поставен отзад мотор с мощност 286 к.с. и 400 Нм. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди и максимална скорост от 180 км/ч. Пробегът е 460 км, измерени по тестовия цикъл WLTP.

Когато батерията е изтощена, собствениците могат да се възползват от система за бързо зареждане с мощност 150 кВт. Тя позволява добавянето на 100 км пробег за 10 минути. При използване на системата BMW Wallbox с 11 кВт батерията се зарежда напълно за 7,5 часа.


BMW iX3


Производството на обновеното BMW iX3 стартира през септември, като то ще се осъществява в Китай. В Европа продажбите стартират наесен, като цените започват от 67 300 евро. Ще се предлагат две нива на оборудване, в това число Inspiring, включващо боя металик, панорамен стъклен покрив и автоматична задна врата. В оборудването влизат още адаптивно окачване, електрически седалки, спортен волан и тризонов климатик.

За търсещите повече лукс се предлага версията Impressive, при която се добавя специално акустично стъкло, 20-цолови джанти, head-up дисплей, кожа Vernasca и първокласна аудио-система Harman Kardon.

Още снимки на обновеното BMW iX3 - вижте в галерията:

Снимки: BMW

0 от 500