IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пусна на пазара юбилейна Supra

Тиражът е 2 серии по 35 бройки, лотария ще определи купувачите

Настоящата Toyota Supra съществува само от около две години и половина и въпреки това вече е създала повече специални издания, отколкото може да бъдат запомнени. Към тях сега се добавя още едно, което е посветено на 35-годишнината на модела.


Toyota Supra 35th Anniversary


Първоначално Supra беше версия на Toyota Celica, която се произвеждаше между 1978 и 1986 година, след което тя беше отделена като самостоятелен модел в гамата на марката. Юбилейният вариант няма механични подобрения, но получава широк кръг от визуални промени и подобренията.

Спортното купе ще се предлага с 4- или 6-цилиндров двигател, като и в двата случая получава 19-цолови лети джанти с алуминиево покритие, боядисани в черно. Автомобилът ще бъде достъпен в 5 различни цвята за по-слабата версия, докато по-мощната ще се предлага само в сиво. При всички варианти спирачните апарати са червени, а корпусите на огледалата – черни.


Toyota Supra 35th Anniversary


Интериорът също не е променян сериозно, като новото в него са карбоновите акценти на таблото пред пътника. От Toyota отново залагат на тапицерия от алкантара и кожа, комбинирана със спортни педали.

Специално издание Toyota Supra 35th Anniversary ще се предлага на цена от 59 300 долара за версията SZ-R с 4-цилиндровия мотор. По-мощният вариант – RZ, е на цена от 71 110 долара, като освен по-мощен двигател предлага кожена тапицерия и безжично зареждане. И от двете версии ще бъдат произведени по 35 бройки, като всички те ще бъдат разиграни на лотария, която ще определи щастливите им собственици.

Още снимки на юбилейното спортно купе - вижте в галерията:

Снимки: Toyota


0 от 500