IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS4 Avant с деца в багажника лети по магистрала

Шофьорът на суперкомбито беше глобен с 840 евро за 6 нарушения

Комбитата с голяма мощност са сред най-впечатляващите автомобили в този, особено ако става дума за Audi RS 6 Avant или Mercedes-AMG E63 (W211), който се предлагаше с трети ред седалки. Това вече не се прави, тъй като налаганите от инженерите ограничения не позволяват добавянето на още две места.


Audi RS4


В Audi никога не са предлагали повече от 5 места в RS 6 Avant, камо ли в по-малкия RS 4 Avant. А това явно не се харесва на някои потребители. Поне така се вижда от снимка, на която RS 4 – това е фейслифтът на сегашното поколение, се движи с висока скорост по магистрала в Каталуния, а в багажника му има поне две деца.

Разбира се, това е много опасно, още повече, че намиращите се в багажника малчугани явно не могат да затворят вратата. Още по-лошото е, че комбито се движи магистрална скорост, така че при инцидент – сблъсък отзад или внезапно спиране, последствията ще бъдат доста сериозни.

Други шофьори са информиралия полицията и Audi-то е било спряно в близост до Коста Брава – крайбрежен курорт в Каталуния. Оказва се, че зад волана е бил френски турист, който е арестуван от органите на реда. Наложена му е глоба от 840 евро за нарушаване на 6 точки от правилника за шофиране - две нарушения за возене на две деца на възраст под 3 години отзад без столчета, едно за безразсъдно шофиране, едно за превозване на повече хора от седалките в колата и още две за поставяне на две деца в багажника.

Вероятно, сега собственикът на това Audi RS 4 съжалява, че не е избрал Audi SQ8, което предлага още повече мощност плюс трети ред седалки. Все пак трябва да се отчете и разликата в цените на двата спортни модела – около 14 200 евро в полза на кросоувъра.

Снимки: Twitter

0 от 500