IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley направи уникална Bentayga за производител на уиски

Специалния кросоувър ще вози ВИП-гости в имението на „Макалан“

Компанията Bentley обяви, че ще започне партньорство с производителя на уиски „Макалан“ (The Macallan), като част от него е направата на специален автомобил, който вече е готов. Това е Bentayga, която вече е доставена в едно от именията на дестилерията в Шотландия и където ще разхожда ВИП-гостите в разкош и комфорт.


Bentley Bentayga


От Bentley посочват, че дизайнът на тази Bentayga е вдъхновен от имението на Макалан. Всъдеходът е боядисан в нюанс на зеленото, който производителят нарича „виридиан“ и е избран да съответства на разнообразната естествена екосистема в района. Външните елементи са завършени в гланцово черно, за да отразят липсата на хром в природата. Машината е качена на 22-цолови джанти Mulliner, боядисани в черно.

За направата на салона са използвани Porpoise и Cumbrian Green, които се комбинират с фурнир Liquid Amber. Това дърво е избрано специално, тъй като е сред символите на производителя на уиски. Седалките имат маркировка The Macallan’s Easter Elchies House, която представлява дом от 18-ти век, който се намира в сърцето на имението.


Bentley Bentayga


Дървената облицовка пред пасажера на предната седалка има инкрустация „THE MACALLAN“, тъй като ще работи като туристическо превозно средство. Четирите протектора също са с мотивите на производителя на скоч. При отваряне на вратата светодиодните лампи прожектират проекцията на Великденската къща (Elchies House) на земята.

Всъдеходът е с хибридно задвижване, като получава 100% възобновяема електроенергия, доставена от ветро-електрическата централата Wardlaw Wood в Шотландия. Машината ще се презарежда на новоинсталирано зареждащо устройство в имота. Bentley планира да даде на Макалан още един плъгин-хибрид, но от друг свой модел - Flying Spur.

Още снимки на уникалния всъдеход - вижте в галерията:


Снимки: Bentley

0 от 500