IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За новата Toyota Land Cruiser ще се чака до 4 години

Производителят се опитва да навакса изоставането с поръчките

Toyota представи новия Land Cruiser само преди няколко седмици, но вече натрупа сериозно изоставане с поръчките за всъдехода. Компанията е приемала резервации още преди неговата премиера, като повечето от тях вече са преобразувани в реални поръчки от клиентите.


Toyota Land Cruiser


По информация на японското издание Car Watch, ако днес направите поръчка за всъдехода, ще трябва да чакате поне година за получаване на автомобила. Това обаче се отнася за пазари, на които продажбите вече за стартирали. В държавите, където новият Land Cruiser 300 все още не се продава, чакането може да достигне до 4 години.

В компанията се опитват да нормализират процеса, като вече официално забраниха препродажбата на модела. При покупка новият собственик трябва да подпише споразумение, което му забранява поне 12 месеца да продава автомобила на трето лице.


Toyota Land Cruiser


Проблемите за Toyota се увеличават, тъй като компанията беше принудена временно да прекрати производството на Land Cruiser в завода си в Йошивара (Япония) заради недостиг на части, причинен от разпространението на коронавирусната инфекция в Югоизточна Азия. То ще засегне още еквилента на Lexus, базиран на предишното поколение LC200, както и LC70, който е 37 години, но все още се произвежда.

В Япония цените на новия LC300 стартират от 46 500 долара за базовия вариант и достигат до 73 000 за версия с дизелов двигател в нивото на оборудване GR Sport . Това прави всъдехода още по-желан, защото предишното поколение във версията Heritage Edition, беше оценено на близо 90 000 долара.


Toyota Land Cruiser

Снимки: Toyota

0 от 500