IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилър на Mitsubishi иска 120 000 долара за Lancer EVO от 2015 г.

Чисто новият седан е последният от серията „Final Edition“ в Канада

През 2016 година Mitsubishi спря производството на Lancer Evolution, с което огорчи не само феновете си, но и всички любители на бързите спортни коли. Компанията все пак пусна ограничена серия „Final Edition” от 3500 бройки, с която беше отбелязан край на жизнения път на седана.


Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition


Една от колите от тази серия е обявена за продажба от дилър на марката в Онтарио (Канада), като исканата сума е 147 899 канадски долара (118 227 американски долара. Седанът е почти нов, тъй като с него са изминати само 99 км, като е последната от общо 350 бройки за канадския пазар. Нещо повече – търговецът твърди, че това е последното Lancer Evolution, което е произведено.

Колата е боядисана в бяло и тъй като е от серията е „Final Edition“, тя се отличава от обикновения Lancer Evolution с черния си покрив, логото „Final Edition“ на багажника и комплекта джанти BBS. Освен това, това е просто типично Evo, което получава допълнително крило, по-големи тръби на изпускателната система и спирачки Brembo с яркочервени дискове.


Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition


Интериорът е стандартен за модела, като единствените значителни промени в сравнение с обикновения Evo са червени контрастни шевове и табелката със сериен номер. Именно последното показа, че тази кола е номер 350 от общо 350 произведени. За сравнение, последната бройка на американския пазар се продава за 95 852 канадски долара, което прави 76 400 американски долара.

Що се отнася до задвижването, то е стандартното за модела. Под капака на Mitsubishi Lancer Evolution „Final Edition” е поставен 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра. Той е малко по-мощен от този на на обикновеното Lancer Evolution (295 к.с. и 300 Нм), като развива 307 к.с. и 414 Нм въртящ момент.

Още снимки на предлагания за доста сериозна сума спортен седан - вижте в галерията:


Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 9: Ако не излезе нов модел, този автомобил рано или късно ще се купи от колекционер на търг и ще бъде изложен някъде. Не вярвам, че има такива, които си мислят, че някой ще го купи и троши по улиците да избива комплекси.
  • #9
    0 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Някои си избиват комплексите с тези умрели коли с двг но е ясно че електричеството е бъдещето просто е по-добрата технология.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    .40 S&W ( преди 2 години )
    До 7: Личи си, че си притежавал поне по един автомобил от всичките поколения Lancer Evo, иначе нямаше толкова категорично да поставиш ниска оценка на това EVO X! :)
  • #7
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хааах ,трябва да си на нещо и много яко да те е прецакал дилъра за да си вземеш подобно недуразумение за тези пари. Това е най некадърно направения лансър. По добре да си вземеш който и да е от предните модели..,, поне някои са рали легенда.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Мхм ... ( преди 2 години )
    след няколко години каквото и да е произвел Митсубиши под диктовката на рено, няма да струва и 1200$! Такива са последиците от събиране с тоя жабарски ***!
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 4 - Ок, ок, ок ... разбрахме, че си много специален и вълшебен.
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Никой съвременен любител на SUV, електрокар, свързаност, автономност, еди-си-колко-инчов дисплей и т.н. измислици в сегашното "автомобилостроене" дори няма да разбере тази статия... Скривайте някъде в бункери под земята в далечни планини качествените бензинови коли отпреди да навлезе масово компютъризацията, че освен, че скоро ще ни "качат" всички на елктрокари, ще дойдат и да ни конфискуват 'де 'що е останало истинска кола... :-(
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Хах ей сега почва да става интересно. Точно както колегата е написал - "лошите" момичета ще стават все по търсени. Защо? Защото с тях може да си помърсува човек. Да се почуства мъж - изложен на риск, предизвикан, изненадан, уплашен. Все такива първични неща свързани с адреналин, тестостерон, задоволяване на егото. Неща дето неутралните хора ги нямат и не ги искат. Те искат да им е...неутрално и лесно. Та ако имате пари да инвестирате в " забранения" плод, точно щото е забранен ще става по цене ...
  • #2
    18 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега с навлизането на електрическите недоразумения старите и качествени автомобили ще стават все по скъпи. Хората ще търсят да си купят последните запазени бройки истински автомобили които отдавна са спрени от производство. Проследете цените на култовите модели и ще видите как растат всяка година. Особено впечатление правят колите от ерата преди масовото навлизане на електрониката и ширпотребата. Коли които преди 10г. се търгуваха за по 2-3хил. сега са по 10 хил.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Митьо ЕВОто ( преди 2 години )
    Ти да видиш на по-старите ЕВОлюшъни цените...