IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще пусне голям SUV на ток догодина

Бъдещият EQE ще се конкурира директно с Tesla Model X

През 2022 година германският производител Mercedes-Benz ще зарадва своите клиенти с нов електрически кросоувър, който ще получи името EQE SUV, съобщава изданието Auto Express, което публикува и свое виждане за външния вид на автомобила.


Mercedes-Benz EQE


Бъдещият модел ще бъде позициониран като директен конкурент на Tesla Model X и ще бъде най-големият от всички автомобили на премиум-марката, които предстои да бъдат представени в близко време. Предполага се, че на по-късен етап Mercedes ще предложи и още по-голям SUV на ток, който ще се превърне и във флагман на кросоувърите на бранда.

Към момента е известно, че EQE SUV ще бъде изграден на архитектурата EVA2, която е в основата и на електрическия седан EQS. Платформата е направена от смес от стомана, алуминий и въглеродни нишки, за да бъде оптимизирано теглото на автомобила. Засега характеристиките на кросоувъра не се съобщават, но в Mercedes са патентовали имената от EQE 300 до EQE 600 включително, което намеква за мощността на електромоторите.

Предполага се, че електрическият SUV ще получи батерия с капацитет от над 100 кВт/ч, което ще осигурява пробег до 692 км при топ-версията на модела. Ще има и модификации с по-слаби акумулатори, които ще изминават по-малки разстояния и ще бъде по-евтини.

Снимка: Auto Express

0 от 500