IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Stellantis взе човек от Amazon за директор по технологиите

Досега Нед Чурич ръководеше Alexa Automotive в империята на Джеф Безос

Новият автомобилен гигант Stellantis нае Нед Чурич като нов директор по технологиите. Чурич, бивш служител на Microsoft и Toyota Северна Америка, в последните четири години бе вицепрезидент на Alexa Automotive, поделението за автомобилни технологии на Amazon.
 
  
Нед Чурич, Stellantis, Amazon Alexa
Нед Чурич ще ръководи цялата развойна дейност на Stellantis в областта на новите технологии
    
      
Чурич ще поеме новия си пост от 30 август. Познавачи смятат, че именно негова е заслугата за навлизането на Amazon в автомобилния сектор като доставчик на услуги като гласов асистент. Наемането му ясно подсказва, че свързаността и дигиталните технологи ще са приоритет за Карлос Тавареш, шефa на Stellantis. Групата се роди след сливането на PSA Peugeot Citroen и FCA Fiat Chrysler.

Това е второ подобно назначение на уважавано име от Силициевата долина във френски автомобилен производител. По-рано тази година Renault привлече от Apple Люк Жюлия, създателя на гласовия асистент Siri. Той вече е директор по научните въпроси във френската компания.

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ханс ( преди 2 години )
    И тва доказва че западняците бяха набедени за "умни" а източняците набедени за "изостанали"
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пост динозавър ерата при автомобилите. Времето на дизайнери, програмисти, хардуеристи и електричари. Ханс с гайките отива в историята, и на негово място (а и за негово съжаление) идва Иван с компилатора. След като спечелиха студената война, западните компании разрушиха източните си конглокенти (къде с по-добри продукти, къде с рушвети за управляващите), и 30 години си завиваха гайките необезпокоявани и без конглокенция, а за Източна Европа остана писането на софтуер, и сега нещата се обръщат ...