IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турция е готова с първия си електромобил

Кросоувърът на TOGG ще дойде на европейските пазари още догодина

Първият екземпляр от турския електромобил TOGG вече е готов и от завода в град Гебзе показаха снимките му в Twitter. Серийната версия на модела трябва да започне да се предлага на европейския пазар още догодина, съобщава вестник Sabah.
 
   
TOGG, турски електромобил
  
   
Компанията Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu бе създадена през 2018 в свободната икономическа зона в Гебзе, а година по-късно лично президентът Реджеб Ердоган представи прототипите на пилотните модели - кросоувър и седан. В крайна сметка компанията ще има в гамата си пет модела: седан, кросоувър в С-сегмента, по-малък кросоувър в Б-сегмента, компактен ван и хечбек.

На пазара ще дебютира именно C-SUV моделът. Той има междуосие от 2.8 метра и две версии според задвижването: базова с 200 коня и задно предаване, и върхова с два електромотора, задвижване на четирите колела и 400 конски сили. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч ще е съответно 7.6 и 4.8 секунди.
  
   
TOGG, турски електромобил
   
     
Все още няма сведения каква батерия са избрали турците. Те обявяват само, че обхватът с едно зареждане ще е между 300 и 500 км. От TOGG гарантират също автопилот от трето ниво, който ще е способен сам да се движи в трафика, както и камери вместо традиционните странични огледала.

Плановете на TOGG са да използва максимум компоненти, произведени в Турция. Капацитетът на завода в Гебзе е 175 000 автомобила годишно.

0 от 500