IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с акумулатора тормози Ford Mustang Mach-E

Системата за рекуперация при спиране ползва прекалено много енергия и блокира мотора

През последните месеци Ford Mustang Mach-E на няколко пъти попадна в заглавията на медиите, след като постави световен рекорд по нисък разход на енергия и в същото време записа отлични печалби. Оказва се обаче, че електрическият кросоувър има сериозен проблем, който се появи при машините, продадени на територията на Норвегия.


Ford Mustang Mach-E


При 6 бройки от модела се е стигнало до излизане от строя на основни системи, в това число и задвижващия агрегат, като причината е в системата рекуперация при спиране, която използва прекалено много енергия.

Според съобщенията, група собственици на електромобила са пътували по един от популярните туристически маршрути в Норвегия, като само за няколко дни 6 от кросоувърите са излезли от строя. Стигнало се е до прегряване на акумулатора, който автоматично се изключва и съответно колела блокират.

За щастие, няма пострадали хора, а от норвежкото представителство на Ford обявиха, че имат решение на проблема. Причината за него е, че автомобилът не е подготвен за връщането на толкова много енергия в акумулатора. Съответно, се активира функция за безопасност, която изключва системата, за да предотврати по-тежки последствия.

Компанията вече е готова с нов софтуер, който трябва да бъде качен на електромобилите от модела. Това може да стане от разстояние - при обновяване на системата Power-Up OTA (нейният нов вариант ще е готов през септември) или с посещение в сервиз на Ford, където новото програмно оборудване ще бъде качено веднага на автомобила.

Снимка: Ford

0 от 500