IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наводнена кола – какво трябва да се направи?

Експерти посочиха как да се процедира с пострадал автомобил

Силни бури и наводнения засегнаха някои райони на Европа, като най-тежко пострадаха две от провинциите в Германия - Северен Рейн-Вестфалия и Райнланд-Пфалц. Броят на загиналите и изчезнали при бедствията продължава да се увеличава, а много къщи са необитаеми.

Пострадаха и голям брой превозни средства, което накара съюзът на германските автомобилисти (ADAC) да издаде някои препоръки към собствениците на автомобили, в случай че колите им пострадат от наводненията. Основната от тях е, да не подлагат както себе си, така и колите си на излишна опасност.
  
  
Какво да се прави, ако колата се наводни (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Зависи от колата. Зависи и от наводнението. Ако е стара класическа кола без електроника и наводнението е станало с чиста сладка вода тогава на колата нищо няма да и стане освен ако не е престояла месеци под вода . Просто трябва да се изсуши да се почисти и да се смаже където е нужно. Ще трябва се разглоби двигател скоростна кутия и др..Ако обаче е нов модерен автомобил в много електроники и наводнението е в солена и или много кална вода тогава колата е тоталка и заминава части и рециклиране.
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да не се купува
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 2 да и то по възможност като ноф фнос на малко километри в Бг ще я лапнат шараните като топъл ляб и да си бият главата. Така ще се очистят западняците от скрапа който се получи при тези наводнения,че даже и на печалба.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    JP ( преди 2 години )
    Ако е солена водата, сбогом.
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Наводнена кола какво трябва да се направи?, като премине бурята, оставяш я на слънце с отворени стъкла и оставяш да съхне, ден,два, три - седмица, колкото е нужно.