IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийци кръстосаха Ferrari и Tesla

Електрическият SUV с две места излиза на пазара догодина

Австралийската компания Battle Approved Motors представи първи изображения на новия си електрически SUV - R101, който е подготвян за серийно производство. Това всъщност е двуместно ATV, в което водачът и пътникът седят един до друг.


R101


Създателите на необичайната машина я определят като кръстоска между Ferrari и Tesla, като уточняват, че нейната разработка е на финалната си права. Начело на проекта е изпълнителният директор на Battle Approved Motors - Крис Джеймс, което е бивш автомобилен състезател.

Двуместният електрически автомобил ще получи иновативно окачване, което ще може автоматично да променя пътния просвет в зависимост от условията на терена. Ако се съди по изображенията, ATV е оборудван с четири сензорни дисплея, единият от които ще бъде поставен на волана. Централният екран ще получи вертикална ориентация, както е при моделите на Tesla.


R101


Електрическият SUV ще бъде оборудван с вътрешна клетка за активно движение по неравен терен и система за задвижване на всички колела. Засега не се разкриват подробности за задвижващата система, но се твърди, че тя е по-мощна от тези на бензиновите модели от подобен клас.

Австралийците планират да пуснат машината на пазара през 2022 година, като продължават да набират средства за довършване на разработката си. До момента с помощта на специална платформа за краудфандинг са събрани близо милион долара.

Снимки: Battle Approved Motors

0 от 500