IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abarth пусна Fiat 500 с технологии от Формула 4

F595 дебютира с 4 ауспуха и доста мощност

Придворното тунинг ателие на Fiat, което от известно време живее като отделна марка за динамични автомобили представи най-новото си творение на базата на Fiat 500. И тук трябва да уточним, че докато новото поколение на градската кола се предлага изключително като електромобил, то успоредно с него все още се произвежда старата генерация на модела, която е на пазара от близо 15 години.


Abarth F595


Именно върху конвенционалния агрегат са се потрудили специалистите на Abarth, като заявяват, че F595 разчита на технологии за двигателя от състезателните серии Формула 4. Така, 1,4-литровият бензинов мотор на мъника е оборудван наред с всичко с мощен турбокомпресор Garrett, който е позволил максималната мощност да нарасне до сериозните за компактното возило 165 конски сили.

Максималният въртящ момент на автомобила е 230 Нм, постигани още при 2250 об/мин, като F595 спринтира от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди във версията с 5-степенна механична скоростна кутия и с една десета повече за модела с автоматик (също с 5 предавки). Максималната скорост на "злия" мъник е 217 км/ч.


Abarth F595


Клиентите ще могат да поръчат Abarth F595 и като кабриолет, и като закрит хечбек, като и двете версии ще разполагат с активна изпускателна система Record Monza Sovrapposto, с по една "двуцевка" във всеки край на задната броня. Тривратата машина е със 17-инчови колела, зад които прозират дискове с диаметър 284 мм отпред и 240 отзад. Окачването също е спортно, с амортисьори Koni.

Новият динамичен хечбек ще се предлага в разнообразни цветове със сини акценти по каросерията. В кабината акцент са спортните седалки и информационно-развлекателната система Uconnect, поддържаща интеграция с Apple CarPlay и Android Auto. Цените на модела започват от малко под 28 000 евро.

Повече снимки на Abarth F595 вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    да ( преди 2 години )
    И все пак си остава фиат )
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пецата ( преди 2 години )
    Дам. А и това не е компактен клас. Компактни автомобили са Голф, Астра и т.н.Това е клас супер мини...
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    какво уникално има в статията освен че е стара.отделно има модификация със 180кс
  • #1
    1 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахх "технологии за двигателя от състезателните серии", аз като гледам е някъкъв оптичен пакет. То 1,4 Тсерийно са си съвсем нормално с подобна мощност на всякакви автомобили без претенции, така че това тук не е някакво изключение, да не говорим за динамичните данни.