IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На какво е способно 21-годишно Audi A6?

Дори светещата лампа на двигателя не забавя старото комби (ВИДЕО)

Участъците без ограничения на скоростта на германските магистрали може и да не са идеалното място за тестване на максималната скорост на автомобил, но законът го позволява. В случая главен герой на ново видео, качено в YouTube-канала TopSpeedGermany, е Audi A6 Avant 2.7T от 2000 година.


Audi A6 магистрала


Това не е е най-бързият автомобил, но той успява постигне максималната си скорост дори със светеща контролна лампа на двигателя. Комбито разполага с 2,7-литров V6 с турбокомпресор, развиващ 250 к.с. и 350 Нм, който който се изпраща към четирите колела чрез системата за задвижване на всички колела на Audi Quattro.

Тези показатели може и да не са впечатляващи, но условията на пътя дават възможност на на A6 Avant достатъчно място да достигне максималната си скорост от 243 км/ч. А това не е никак лош показател, особено при подсказване на проблем с мотора.



Лампата започва да свети при скорост от 160 км/ч, но той не се притеснява да дава газ. До края на видеото проблемът не се проявява по някакъв забележим начин, като това не е единствената предупредителна светлина, която светва на таблото. Има и проблем със системата ABS, но и в крайна сметка комбито с 6 цилиндъра успява да достигне максималната си скорост, като задминава и няколко впечатляващи автомобила, включително Porsche 911 GT3.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На какво е способно 21-годишно Audi A6? - способно е да се счупи да те завлече с 1 торба пари и нерви по ремонти
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    sam ( преди 2 години )
    кефите ме тука как на всеки му варвяла колата.... то и моето поло дига 200 ама......
  • #22
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Име ( преди 2 години )
    До коменрар 18 ,Субарута ,Супри и тн пълно с клипове само дето те струват 15 такива немски кочини !
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Манаф ( преди 2 години )
    Ама тя голяма работа вдигнал 250. Имаха Форд Мондео 2.0 136 коня Zetec двигател пълнеше километража 240
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То 2,7 уж не беше добър агрегат а върви пустиняка
  • #19
    10 rate up comment 0 rate down comment
    George ( преди 2 години )
    Имах щастието да карам такова Ауди, но във версия - седан и смея да кажа, че това беше уникална кола за времето си! Тогава турбо на бензин в Европа не се правеше, а БиТурбо беше истинска екзотика! Колата вървеше наравно с 4.2, но все някак седеше малко тежичка! Но представянето и бе достойно за цената, а качеството е на най високо ниво! Тези коли в момента се превръщат в търсен екземпляр, не само заради елекртрическата инвазия, но и заради двигателя, който има неограничен ресурс!
  • #18
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Двайсетгодишна кола, ако е гледана добре, върви повече отколкто като нова, защото моторът е разработен. В немските списания редовно правят тестове между нови и стари - старите ускоряват по-бързо и вдигат повече, което не е гаранция за нищо. Просто физика.
  • #17
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Щом свети лампата, значи тая талига е заминала. Най-вероятно след клипчето е заминала към автоморгата.
  • #16
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Като поровиш малко:- ( преди 2 години )
    Тея клипчета ги правят горублянските джамбази като отидат у Дойчланд , докато пълнят автовоза , която бангия запали се качват на аутобана , че после да се рекламират пред клиентите колко хубава стока карат у Бг.
  • #15
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Един имаше същия кен-F като този , ама Пасат 260к.с. куатро , автоматик - много върви, ама бензина го смуче като змей. Като тръгна да го продава едвам го избута за 1500? и то 3 месеца след като прави скоростна кутия - и отиде и си купи следващия модел но дизел и със 100 коня по-малко и пак мноо го фали.