IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche вече приема поръчки за хиперколата си GT1

Бъдещият флагман на марката ще излезе в ограничен тираж

В момента Porsche разполага с широка гама от спортни автомобили, като те са базирани на моделите 718 и 911. Производителят от Щутгарт обаче все още няма истински водещ модел от този клас, но това е на път да се промени, съобщава The Drive.


Porsche GT1


Според информацията, която идва от анонимен служител на американското подразделение на марката, компанията вече приема депозити за такъв автомобил, въпреки че той все още е в процес на разработка. Очаква се, Porsche да обяви официално направата на такава машина през август, като вече се знае нейното име – GT1.

Бъдещата хиперкола на германската марка ще бъде със средно разположение на двигателя, като все още не е ясно дали Porsche ще използва за нейна основа последното поколение на 911. Другият вариант е бъдещото GT1 да бъде изградено върху болида от клас LMDh, с който марката ще участва в световните серии за издръжливост през 2022 година

Предвид масовата електрификация на световна автомобилна индустрия, най-вероятно новият флагман на Porsche ще получи хибридно задвижване. А като се има предвид, че хиперколите на Ferrari и на Mercedes-AMG развиват около 1000 к.с., вероятно и GT1 ще получи подобна мощност.

Снимка: Motor1

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Пореше си имат 918. Хибрид с почти хиляда коня. Не знам дали е още в продажда де, тия дни не съм питал за оферта, но излезе доста скоро на пазара. Сега ще стане outlet.
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    FXXK ( преди 2 години )
    Германските дървари не могат, но пак ще се пробват, оптимисти са, трябва да им се признае, и както вървят нещата, няколко милиона ще останат там без работа щото на електромобилите гориво, моторно масло, ролки, ремъци, филтри и т.н не им трябват, та като останат гладни и до някоя друга година ще очакваме някоя работническа партия да поведе райха напред, пак ще нападнат половината свят, и пак ще ядат шамари както винаги се е случвало, ханс е глупав, какво да се прави.
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Много мисъл са вложили най-вече в мисленето на името, GT е уникално и почти не се среща, най-вече при немците. По-мощните версии ще са GT-R, GT-RS, GT Turbo RS, GT-PRO, а най-бързата GTI, защото няма нищо по-бързо от GTI.