IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри най-бързата и най-мощна Elantra

Спортната версия N получи 2,0-литров турбомотор с 280 к.с.

Корейският производител Hyundai представи официално най-бързата и най-мощна версия на седана си Elantra. Тя получава добавка N към името си, като на външен вид и оборудване повтаря до голяма степен модела с ниво на оборудване N Line, но е със сериозни подобрения под капака.


Hyundai Elantra N


Изборът на двигател не е изненада за никого. Както се очакваше, Elantra N получава 2,0-литров бензинов турбомотор с мощност 280 к.с. Феновете на ръчните скорости обаче ще бъдат разочаровани, тъй като спортният седан ще се предлага единствено с 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,3 секунди.

Мощността не е единствено силно оръжие на тази версия. Тя получава интегрирана задвижваща ос, която помага на предните колела да се справят с увеличената мощност и намалява недозавиването. От Hyundai твърдят, че подобна конструкция издържа по-добре на страничните натоварвания, като в същото време е и по-лека.


Hyundai Elantra N


Направени са и други промени по окачването, като целта е увеличаване на неговата здравина. Сред тях са нови укрепващи елементи на шасито, както и по-твърди задни щанги. Седанът получава функция, наречена N Grin Shift (NGS), която при ускорение дава допълнителни 10 к.с. Освен това на Elantra N е поставен и изпускателен клапан с променливи фази на газоразпределението, който също помага за по-гладко ускорение.

В салона Elantra N е вграден таймер за обиколка, чиито показатели излизат на екрана на информационно-развлекателната система. Има и монитори, следящи за нивото и състоянието на маслото в двигателя и за температурата на охлаждащата течност. Клиентът получава модернизирани седалки с допълнително подсилване.

Още снимки на Hyundai Elantra N - вижте в галерията:


Засега цените на спортния седан не се съобщават, като се очаква до края на годината продажбите на модела да стартират първо в Южна Корея, а след това и на други пазари.

Снимки: Hyundai

0 от 500