IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley направи юбилейна Bentayga

Лилавият кросоувър е проект №1000 на дизайнерското подразделение Mulliner 

Bentley създаде специализираното си подразделение за дизайн и персонализация пред около 7 години. Сега, от ръцете на специалистите излезе проект №1000, който е "доста лилав" екземпляр на кросоувъра Bentayga, снабден с уникален персонализиран интериор с исторически нотки.


Bentley Mulliner 1000


Специалният кросоувър е предназначен за европейски клиент на марката, който първоначално е искал специфични доработки по салона на луксозното си возило. Първото искане е било за специални апликации от маслиново дърво – облицовка, асоциирана с наследството на Mulsanne. Втората поръчка е била да се направят контрастни шевове по седалките и други кожени панели в салона. Те, както и някои други детайли са в специален лилав цвят, в който е боядисано и купето на юбилейния Bentayga.

Седем години по-рано, първият проект на екипа на Mulliner е лимитирана серия Flying Spur Serenity от 15 автомобила, фокусирана върху по-високото ниво на комфорт на пасажерите. За тях тотално са преработени седалките и подглавниците, като се използва специална кожа с "диамантен" дизайн на шевовете, каквато и до днес може да се види в Continental GT Mulliner.


Bentley Mulliner 1000


За да отпразнува своето юбилейно постижение, екипът на Mulliner Design показа изображения на някои от любимите си проекти през последните години. Работата на ателието обхваща цялата гама на Bentley във времето - от вдъхновени от изтребителите версии на Continental, до Mulsanne, отдаващ почит на своя 6,75-литров V8 двигател и дори Bentayga с различно оборудване между седалката на водача и тази на предния пасажер.

Екипът, отговарящ за Mulliner проектите, е част от дизайнерския департамент на Bentley, като се състои от дизайнери и дигитални артисти, които работят заедно, за да създадат фото-реалистични рендери за клиентите, преди да се заемат с изпълнението на дадена поръчка. Ниските обеми на работа позволяват допълнителна свобода за специалистите и така се получават наистина впечатляващи проекти.

Юбилейният, както и други проекти на Mulliner може да видите в галерията:

0 от 500