IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа с какво ще замени A8

Електромобилът Grand Sphere става част от нова гама модели, която ще променят понятието за мобилност

Германският производител Audi публикува снимки на електромобила на бъдещето, който е получил името Grand Sphere. Това ще бъде един от „сферичните“ модели на марката, които са предназначени да осигурят преминаването в ерата на електрификацията.


Audi Grand Sphere


От компанията са категорични, че във времената на глобална електрификация на автомобилната индустрия производителите трябва да измислят нови концепции за модели, които ще заменят сегашните превозни средства с двигатели с вътрешно горене. „Сферичните“ модели на Audi се отличават с минималистичен интериорен и екстериорен дизайн, както и с наличието на автономни системи за управление.

Засега от Инголщад разкриват само някои подробности за Grand Sphere, който ще наследи седана A8 в гамата на луксозната марка. Заради липсата на двигател с вътрешно горене, капакът на бъдещия модел е по-малък, но разстоянието между двете оси ще се запази. Това ще позволи на дизайнерите да направят интериора на електрическото превозно средство по-просторен.


Grand Sphere


Според експерти, Grand Sphere ще се отличава със салон в минималистичен стил, както и с редица автономни системи, които ще освободят водача от необходимостта да участва в управлението на електрическата кола. Освен това, Grand Sphere ще може да запомни предпочитанията на водача и пътниците, както и автоматично да разпознава своите собственици.

Официалната премиера на Audi Grand Sphere ще се състои международното автомобилно изложение в Мюнхен през септември. А догодина компанията ще представи още два модела от „сферичното“ семейство, като първият от тях ще бъде ниско купе, наречено Sky Sphere. То ще бъде последвано от малък миниван или голям кросоувър с голяма стъклена площ, наречен Urban Sphere.

Още снимки на концептуалния модел - вижте в галерията:

Снимки: Audi

0 от 500