IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Bugatti Veyron да изкара 15 години с едни и същи гуми?

Отговорът на този въпрос дава един най-големите колекционери в света (ВИДЕО)

Хиперколата Bugatti Veyron е един от феномените в автомобилната индустрия, тъй като за неговата разработка за похарчени толкова пари, които са достатъчни за закупуването на малък град във Франция. Със своята поява преди 15 години именно този модел вдъхна нов живот на производителя.


Bugatti Veyron Мани Хобшин


За цялата история на модела от него са произведени 450 бройки. Повечето от тях са в частни колекции, като в наши дни стойността на всяка от тях се изчислява в 7-цифрена сума в евро. Само комплект гуми за Veyron струва 25 000 евро, като производителят препоръчва те да се сменят на всеки 2 години.

Дори години по-късно обаче на някои собственици не им се налага да харчат пари за гуми, тъй като пробегът на техните коли е минимален. Такъв е случаят с един от най-големите колекционери на супер и хиперколи в света – американецът Мани Хобшин. Той разполага с Veyron, който се отличава от останалите по каросерията си в два цвята, като се намира в идеално състояние.

Причината е елементарна – колата почти не се кара. Хобшин я изкарва на пътя веднъж в месеца за обиколка, която продължава 10 минути и след това я прибира в гаража си. Автомобилът е с оригиналните си гуми, които са на 15 години и въпреки възрастта си, са в отлична форма.



Милионерът твърди, че редовно проверява състоянието на всичките си коли в сервиз на производителя, като обръща особено внимание на гумите, тъй като и най-малката промяна в структурата може да има непоправими последствия на пътя. За друго превозно средство гуми на 15 години може и са неприемливи, но при този Veyron явно не е така.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500