IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво има в колекцията на един милиардер?

Запознайте се с Теж Коли, който купува колите си само от автосалона в Женева

Някои хора държат аквариуми в дома си, но Теж Коли има резервоар от автомобил. А остъклената витрина в къщата му съдържа 5 от най-ценните попълнения в колбекцията му - Ferrari 430 Spider, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, Rolls-Royce Ghost, Rolls-Royce Dawn и Pagani Huayra.


милиардер коли


Именно Pagani е любимата кола на Kohli и затова е изложена най-напред, като е осветена отгоре от голям, блестящ панел. В гаража на дома му са паркирани Rolls-Royce Phantom EWB и Morgan Aero Supersports, а край тревните площи и игрищата за тенис и кърлинг в имението му край Лондон може да се видят още още Bentley Mulsanne EWB и Aston Martin DB11.

Редом до тях стои и Tesla Model S, която Теж подарява на сина си за рождения ден. Нещата обаче те приключват с това - в офиса на Коли е паркиран един от двата Aston Martin DB9, които той притежава.


милиардер коли


Ясно е, че Коли е много богат човек, макар да не разкрива колко точно. Списъкът с колите му включва Lamborghini Gallardo във вилата в Марбея, както и три Mercedes-Benz S600 у дома си в родната Индия. Има и частен самолет, който стои паркиран на летището във Фарнбъро.

Теж е член на група милиардери, които наричат себе си "Братството". И споделят една и съща страст - скъпи и луксозни автомобили. Въпреки огромното си богатство, те се опитват да бъдат дискретни и да не привличат внимание. Дори, когато решат да пътуват за някъде с колите си или да отидат да покарат на писта, не го правят заедно, а поотделно.

Самият Коли се описва като "технолог и инвеститор, който подкрепя предприятия в областта на изкуствения интелект, роботиката и биотехнологиите". Има фондация с неговото име, като тя е с нестопанска зела и е ангажирана с разработването на научни и технологични решения на привидно неразрешими човешки проблеми“.


милиардер коли


Любимата кола на милиардера е Pagani Huayra, защото, по думите му, тя притежава сила и впечатляващ външен вид. Теж не крие, че е в отлични отношения с директорите на компанията-производител и често си общува с тях, а също така и с шефовете на други производители на луксозни и скъпи коли. До момента е навъртял около 1500 км на своята Huаyra, но това е много, тъй като повечето от останалите коли от колекцията му имат дори по-малък пробег. До такава степен обаче е обсебен от колата на Pagani, че не се поколебава да плати допълнителния пакет Huayra Pacchetto Tempesta, струващ 150 000 британски лири.

И още нещо много интересно - милиардерът не купува колите си от дилъри, а директно от автомобилното изложение в Женева. "Летим със съпругата ми с частния ни самолет и оставаме два дни. Всички изпълнителни директори знаят, че пристигам. Срещаме се, те ми казват какво ново са докарали и аз си го купувам", обяснява Коли.


милиардер коли


Това, че има много пари, не означава, че ги харчи безразборно. Болна тема за милиардера са годишните разходи по обслужването на колите. Например, само разходите по неговото Bugatti Veyron са 25 000 лили годишно. Освен това, колите му няма как да бъдат карани във Великобритания заради ограничения на скоростта и затова често пътува в чужбина, където може да дава газ на соите Ferrari и Lamborghini.

Ето как милиардерът описва своите любими коли:

Bugatti Veyron: „Един приятел ме покани на ексклузивно лятно парти на Bugatti през 2007 г. Не бях собственик на Bugatti, но той каза, че ще ме вземе в своя. Докато бях там, отпивайки шампанско и се възхищавах на колите, човек от Bugatti ме попита дали бих искал да се повозя с Veyron. „Разбира се“, казах аз. Това ми взриви ума и няколко години по-късно успях да карам на лятното парти собствен Grand Sport Vitesse. "


милиардер коли


Pagani Huayra: „Това е любимата ми кола. Повечето хора, които казват, че имат Pagani, имат Zonda. Много малко от тях имат Huayra и все още по-малко такава като моята с пакет Pacchetto Tempesta. Това е красива кола и много мощна, но трябва да внимавате. Веднъж изведох една приятелка с нея и тя попита: ‘Какво прави този превключвател?’ Не знаех, но все пак го натиснах. Колата се издигна с няколко сантиметра и стана много нестабилна. Бързо го натиснах отново! “

Aston Martin DB11: „Купих си DB11 на автомобилното изложение в Женева. Това беше първият, който Aston Martin продаде. Бях погълнат от външния вид, технологията, характеристиките и производителността. За разлика от това, моите два DB9 имат много датирани информационно-развлекателни системи, но се чувстват по-гладки от DB11, което е доста екстремно. “

Снимки: Autocar

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Коко ( преди 3 години )
    Търгаш на сиво вещество?
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 3 години )
    Готина колекция има човека, но последното изречение от статията кърти: "За разлика от това, моите два DB9 имат много датирани информационно-развлекателни системи, но се чувстват по-гладки от DB11, което е доста екстремно." Мисля си, че е пример за некадърни журналистика и превод. но може и да е възвишена форма на изразяване, която е много далеч от нас, простолюдието.И се спрете с тази производителност, звучи много тъпо.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    z8 ( преди 3 години )
    Такива хора крадат бъдещето,открадва разработката на ИТ и я препродава на безумни цени на които няма масово приложение,или я прибира в сейфа за да не подбие цената на друга инвестиция
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 3 години )
    Колекцията е впечатляваща, но написването на статията е под всякаква критика. Толкова правописни грешки дори и синът ми - 2клас не прави.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Адмирации ( преди 3 години )
    В дълбоката Индия нямат дори асфалтирани пътища, бях гледал клип за един богат индиец с Макларън, който подобно на този (зад витрина в къщата си) го държеше в двора си (на пиадестал) , по простата причина, че няма къде да го кара. Иначе хубава колекция.
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До белият ( преди 3 години )
    И дори бял, си оставаш същият бай ***. Естествено без пари и мрънкащ.
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като стигнах до "родната му Индия" и спрях!! Предпочитам си да съм си бял и не толкова богат!!
  • #1
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Бойко Борисов ( преди 3 години )
    Е, скоро и аз така. Оставям ви държавата в цветущо здраве и отивам да си харча еврото и златото. Балъци :)