IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley представи най-икономичния си автомобил

Нова версия на Flying Spur получава хибридна система с V6 двигател

Третото поколение Flying Spur се превърна във водещ луксозен седан на Bentley, който заменя спрения от производство Mulsanne. То излезе на пазара през 2019 година, като базираната в Крю компания постепенно разширява гамата двигатели за модела.


Bentley Flying Spur Hybrid


След появата на версии с V8 и V12 двигатели сега Bentley обяви излизането на пазара на новия Flying Spur Hybrid, който е вторият зареждащ се хибрид в гамата на марката след кросоувъра Bentayga. Това е и най-икономичният автомобил на марката, като под капака му е поставен 2,9-литров V6 с мощност 410 к.с. и 550 Нм. Допълнителният електромотор произвежда 134 к.с. и 400 Нм, като съвкупната мощност е 536 к.с. и 750 Нм.

Това е с 95 к.с. повече от Bentayga Hybrid, в резултат на което електрифицираният Flying Spur ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди и развива максимална скорост от 285 км/ч. Това е само с 0,2 секунди по-бавно от версията с V8 двигател, като в същото време е и най-ефективният като икономия на гориво вариант на модела. От Bentley не са посочили разхода, но съобщават, че пробегът с пълен резервоар надхвърля 700 км.


Bentley Flying Spur Hybrid


Литиево-йонната батерия с капацитет 14,1 кВт/ч позволява пробег от 40 км с едно зареждане, като се зарежда напълно за два чака и половина. С бутон на централната конзола може да бъде избран един от профилите на силовия агрегат, като електрическият EV Drive се активира при стартиране на автомобила. Режимът Hybrid е свързан с навигационната система, за да може оптимално да разпредели натоварването между двигателя и електромотор, а Hold пести от заряда на батерията за по-късно използване.

Собствениците на тази версия получават като бонус достъп до градовете и до зони с ниски нива на вредни емисии. Продажбите стартират в края на годината, като поръчки ще се приемат от следващия месец.

Още снимки на хибридния луксозен седан - вижте в галерията:


Снимки: Bentley

0 от 500