IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Досадни асистенти: 5 технологии, които повече пречат

Тези модерни като замисъл решения дразнят много от шофьорите 

Съвременните автомобили все повече заприличват на компютри на колела. Колите ни стават все по-натъпкани с най-различни нови и модерни технологии, които се грижат за редица отделни аспекти на шофирането - навигация, безопасност, помощ на водача, кондиция на машината и какво ли още не. Всичко в името на нашето по-сигурно, по-приятно и по комфортно пътуване.


Досадни асистенти


Въпреки доброто желание на производителите, точно както и при компютрите, програмите за управление често правят досадни грешки. Човек трябва не само да управлява автомобила, но и да се разсейва от действието на различни опции, които в някои случаи започват дори да пречат и да дразнят шофьора. 
Кои са тези досадни електронни системи? Ето една примерна листа с 5 от тях:

Досадни асистенти: 5 несъвършени технологии, които често не помагат (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Батко ( преди 2 години )
    Колкото е по екстрова , толкова по добре. ( за сервизите ) :)
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това с навигацията е вярно, като минавам през Германия ме известява за участъци в ремонт, за задръствания , дори за аварирали камиони, но там явно имат добре работеща система , като излезеш от там - само във Франция сегиз-тогиз - другите държави на изток явно се нямат на представа що за система е тая, но за сметка на това те гърбят яко с винетки
  • #5
    24 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това са част от ненужните неща, които обаче доволно оскъпяват автомобила без да се усетите и част от плеядата маркетингови трикове прилагани от така загрижените за нас автопроизводители.
  • #4
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Тъпия старт-стоп не го изключвам в задръстване... изключвам го още с паленето на колата щото е безумно дразнещ. Другите неща не ме дразнят толкова.
  • #3
    37 rate up comment 1 rate down comment
    В България ( преди 2 години )
    У нас системата за следене на лентата е излишна, защото така или иначе нямаме маркировка!
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тая статия на всеки 5-6 дена ли ще я пускате? оследния път бяха 10"нови технологии" сега "само" 5:))) Другия път колко ще са 6, 7 или повече?)))
  • #1
    16 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От всички неща съм съгласен само за старт-стоп системата. Въпреки че и там сте сгрешили, не и трябват няколко секунди, за да запали а пали мигновенно в мига в който си вдигнеш крака от спирачката, и докато стиггнеш до газта, колата е в готовност за тръгване, но пък това гаснене и палене е супер дразнещо, така че тук съм съгласен с вас. За другите не.