IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Големият всъдеход на Great Wall вече се произвежда

Конкурентът на Toyota Land Cruiser получава мотор с 354 к.с.

Китайският концерн Great Wall се подготвя за премиерата на голям всъдеход на рамна конструкция, носещ името Tank 600. Моделът вече е качен на производствената линия, става ясно от снимка, направена в завод на компанията.


Tank 600


Ако се съди по нея, китайският автомобил ще получи голяма решетка на радиатора и масивни колела. С огромни размери са фаровете и броните, които се поставят на сочения за конкурент на Land Cruiser всъдеход. Според информациите до момента, двата автомобила са със сходни размери.

Под капака на бъдещия Tank 600 е поставен бензинов турбомотор с работен обем 3,0 литра. Мощността на задвижващия агрегат е 354 к.с., а максималният въртящ момент – 500 Нм. Двигателят се съчетава с 10-степенна автоматична скоростна кутия, разработка и производството на Great Wall.


Tank 600


В оборудването на Great Wall Tank 600 влизат още фирмена система за задвижване на четирите колела с блокировка на диференциалите. Още в базовия си вариант всъдеходът получава панорамен покрив, интелигентен круиз-контрол, система за кръгово наблюдение с камери и функция за автоматично предотвратяване на сблъсък.

Официалната премиера на модела ще се състои в края на 2021 година, като все още няма информация за цената му.


Tank 600

0 от 500